ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη στο Σικάγο: Παππούδες μαστίγωσαν μέχρι θανάτου την 5χρονη εγγονή τους επειδή «λερώθηκε»

Φρίκη στο Σικάγο: Παππούδες μαστίγωσαν μέχρι θανάτου την 5χρονη εγγονή τους επειδή «λερώθηκε»

Ένα 5χρονο κοριτσάκι στο Σικάγο βρήκε τραγικό θάνατο στα χέρια των παππούδων του

Για τη δολοφονία της 5χρονης εγγονής τους κατηγορούνται ο παππούς και η γιαγιά του στο Σικάγο. Το άτυχο κοριτσάκι μαστιγώθηκε δώδεκα φορές με ζώνη επειδή αφόδευσε πάνω της, με τον παππού να ομολογεί ότι ήταν «περισσότερο σκληρός από ότι έπρεπε» στην αδιανόητη επίθεση.

Οι εισαγγελείς του Ιλινόις αποκάλυψαν τη Δευτέρα φρικιαστικές λεπτομέρειες σχετικά με τη δολοφονία της 5χρονης Τζάντα Μουρ στις 14 Ιουλίου, λέγοντας στο δικαστήριο ότι το κοριτσάκι είχε υποστεί ξυλοδαρμό για περισσότερους από δύο μήνες, με αποτέλεσμα να έχει σοβαρές κακώσεις που παρατηρούνται συχνότερα σε θύματα τροχαίου, ανέφερε το NBC Chicago.

Ο παππούς και η γιαγιά του θύματος, ο Kλεντ Έλγουντς, 62 ετών, και η σύζυγός του, Λίζα Τζόουνς 57, από το Park Forest, συνελήφθησαν και κατηγορήθηκαν για φόνο πρώτου βαθμού στον θάνατο της Τζάντα τον οποίο το ιατροδικαστικό γραφείο της κομητείας Cook έκρινε ως ανθρωποκτονία που προκλήθηκε από πολλαπλούς τραυματισμούς λόγω κακοποίησης παιδιών.

Το φρικιαστικό έγκλημα ήρθε στο φως όταν η αστυνομία και οι διασώστες κλήθηκαν στο σπίτι του ζευγαριού από τους ίδιους τους παππούδες. Ο Έλγουντς ήταν εκείνος που τηλεφώνησε στους διασώστες, λέγοντας «Έδερνα τη μικρή μου εγγονή και τώρα δεν ανταποκρίνεται», είπαν οι εισαγγελείς. Οι αστυνομικοί βρήκαν τη μικρή «ξαπλωμένη στον καναπέ εντελώς γυμνή».

Οι διασώστες έκαναν ΚΑΡΠΑ στο παιδί πριν μεταφερθεί αεροπορικώς στο νοσοκομείο, όπου πέθανε την επόμενη μέρα. Ο παππούς φέρεται να είπε στην αστυνομία ότι άρχισε να χτυπάει την Τζάντα αφού λέρωσε το εσώρουχό της.

Ενώ επέβαινε στο πίσω μέρος ενός περιπολικού της αστυνομίας, ο Έλγουντς φέρεται να είπε: «Ήμουν πολύ σκληρός με το εγγόνι μου». Όταν ρωτήθηκε από την αστυνομία, η γιαγιά φέρεται να είπε ότι η εγγονή της συνήθιζε να λερώνεται και ότι την τελευταία φορά που είχε ένα ατύχημα στο μπάνιο, ο Έλγουντς την προειδοποίησε ότι θα τη μαστίγωνε με ζώνη αν λερωθεί ξανά.

Την τελευταία φορά που τη χτύπησαν, η 5χρονη δεν ξανασηκώθηκε. Σε έρευνα στο σπίτι των υπόπτων βρέθηκαν ένα ζευγάρι λερωμένα παιδικά εσώρουχα, μια ζώνη, μια συμβολαιογραφική επιστολή από τη μαμά της Τζάντα που έδινε στους παππούδες την επιμέλεια για σχολικές και ιατρικές αποφάσεις και ένα ημερολόγιο με τις ημερομηνίες που η μικρή τα είχε «κάνει πάνω της».

Οι εισαγγελείς δήλωσαν στο δικαστήριο ότι και οι δύο παππούδες φέρεται να παραδέχτηκαν ότι χτυπούσαν τη Τζάντα σε τακτική βάση με μια ζώνη, τα γυμνά τους χέρια και ένα παπούτσι. Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι το κοριτσάκι ήταν καλυμμένο από την κορυφή μέχρι τα νύχια με «μώλωπες, εκδορές και ουλές σε διάφορα στάδια επούλωσης» και είχε υποστεί εγκεφαλική αιμορραγία.

Οι ξυλοδαρμοί είχαν ξεκινήσει μόλις ένα μήνα μετά τη διαμονή της Τζάντα με τον παππού και τη γιαγιά της, οι οποίοι την είχαν πάρει πίσω στις αρχές Απριλίου, υποσχόμενοι να δώσουν στην 5χρονη «μια καλύτερη ζωή στο σπίτι» αφού η μητέρα της, που ζει στην Ατλάντα, είχε περάσει δύσκολες στιγμές, σύμφωνα με το ABC 7.