ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Έκανε βόλτα και εντόπισε άθικτο iPhone που έπεσε από το αεροπλάνο της Alaska Airlines

ΗΠΑ: Έκανε βόλτα και εντόπισε άθικτο iPhone που έπεσε από το αεροπλάνο της Alaska Airlines

Το κινητό τηλέφωνο επέζησε από πτώση από 16.000 πόδια μετά την αποκόλληση της πόρτας του αεροσκάφους

Όταν αποκολλήθηκε η πόρτα του αεροσκάφους της Alaska Airlines την Παρασκευή λίγα λεπτά μετά την απογείωση, υποχρεώνοντας τον πιλότο να επιστρέψει στο αεροδρόμιο του Πόρτλαντ για αναγκαστική προσγείωση, πολλά από τα προσωπικά αντικείμενα των επιβατών έπεσαν και αυτά από την τεράστια τρύπα που άφησε πίσω της η πόρτα που ξεκόλλησε.

Οι περισσότεροι θα περίμεναν ότι εύθραυστα αντικείμενα θα έσπαγαν και γενικά θα ήταν σε κακή κατάσταση, σε περίπτωση που εντοπίζονταν, φανταστείτε όμως την έκπληξη ενός άνδρα, ο οποίος την Κυριακή βρήκε ένα κινητό τηλέφωνο iPhone στην άκρη του δρόμου, πλήρως λειτουργικό, το οποίο αποδείχθηκε ότι ανήκει σε κάποιον επιβάτη της πτήσης ASA1282, όπου σημειώθηκε το συμβάν με την αποκόλληση τμήματος της ατράκτου.

Στο τηλέφωνο, το οποίο ήταν σε airplane mode και ανοιχτό σε ένα email για παραλαβή αποσκευών ήταν ακόμα κολλημένο μέσα στην υποδοχή ένα κομμάτι του φορτιστή.

Ο Σον Μπέιτς, ανέβασε φωτογραφία του ευρήματός του στην πλατφόρμα Χ γράφοντας: «Βγήκε από την πόρτα και επέζησε από πτώση από τα 16.000 πόδια άθικτο».

Όπως είπε κάλεσε την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ, την ομοσπονδιακή υπηρεσία που ερευνά το συμβάν και ενημερώθηκε ότι επρόκειτο για το δεύτερο τηλέφωνο που βρέθηκε από το αεροπλάνο.

Σε ανάρτηση στο Tik Tok ο Μπέιτς είπε ότι απολάμβανε τη βόλτα του όταν είδε το κινητό. Όπως ανέφερε, αρχικά ήταν κάπως επιφυλακτικός, γιατί σκέφτηκε ότι μπορεί κάποιος να πέταξε την συσκευή από κάποιο αυτοκίνητο.

«Ήταν ακόμα αρκετά καθαρό, χωρίς γρατζουνιές, κάτω από έναν θάμνο», είπε. «Η οθόνη δεν ήταν κλειδωμένη, οπότε το άνοιξα και είδα ότι ήταν σε airplane mode και ένα mail για επιβεβαίωση πτήσης και παραλαβής αποσκευών για την πτήση της Alaska Airlines 1282».