ΚΟΣΜΟΣ

Ουίλιαμ - Κέιτ: Η ρήξη με τον Χάρι είναι πλέον στο πίσω μέρος του μυαλού τους - «Όχι» στη συμφιλίωση

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο για συμφιλίωση ανάμεσα στις δύο πριγκιπικές οικογένειες
Απομακρύνεται το ενδεχόμενο για συμφιλίωση ανάμεσα στις δύο πριγκιπικές οικογένειες
ΑΡ

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον έχουν αφήσει στο παρελθόν τη ρήξη με το Χάρι και δεν έχουν σχέδια για «συμφιλίωση» κατά την αναμενόμενη επίσκεψη του Δούκα του Σάσεξ στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Μάιο. Το μόνο που τους ενδιαφέρει πλέον είναι να επικεντρωθούν στην ίαση της πριγκίπισσας της Ουαλίας

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ έχουν βάλει στο πίσω μέρος του μυαλού τους το «πρόβλημα του Χάρι» μετά τη μάχη της πριγκίπισσας της Ουαλίας με τον καρκίνο και «δεν έχουν σχέδια για συμφιλίωση κατά την αναμενόμενη επίσκεψη του Δούκα του Σάσεξ στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Μάιο».

Ο Χάρι και η Μέγκαν πιστεύεται ότι ήρθαν σε επαφή με τον Ουίλιαμ και την Κέιτ «ιδιωτικά» το βράδυ της Παρασκευής μετά το βίντεο της πριγκίπισσας που αποκάλυψε ότι λαμβάνει «προληπτική» χημειοθεραπεία.

Δεν είναι σαφές εάν η επαφή ήταν τηλεφωνική, βιντεοκλήση ή κάποια μηνύματα υποστήριξης, ενώ άγνωστο παραμένει αν θα επιστρέψει ο Χάρι στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σύμφωνα με πληροφορίες επίσης ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ έμαθαν για την κατάσταση της Κέιτ την ίδια στιγμή που 'ακουσε και ο υπόλοιπος πλανήτης τα νέα.

Ένας βασιλικός εμπειρογνώμονας ισχυρίστηκε ότι η Κέιτ επέλεξε να μην πει στον Χάρι και τη Μέγκαν για τον καρκίνο της επειδή «δεν μπορούν να τους εμπιστευτεί», ανέφερε η Sun. Ο Χάρι ελπίζει να παρακολουθήσει μια λειτουργία στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο για τον εορτασμό της δέκατης επετείου των Αγώνων Invictus.

Η ατομική επίσκεψη -πιθανότατα χωρίς τη Mέγκαν και τα δύο παιδιά τους Άρτσι και Λίλιμπετ- θα μπορούσε να είναι μια ευκαιρία να χτιστούν γέφυρες με τον εν διαστάσει αδελφό του Ουίλιαμ. Πηγές κοντά στον Ούλιαμ και την Κέιτ έχουν τονίζουν ότι μετά τη διάγνωση καρκίνου τόσο της Kέιτ όσο και του βασιλιά Καρόλου, το «πρόβλημα του Χάρι» είναι το τελευταίο πράγμα που έχουν στο μυαλό τους, σύμφωνα με την Telegraph.

Μια βασιλική πηγή είπε στην εφημερίδα αυτό το Σαββατοκύριακο ότι ο Ουίλιαμ «έκανε πάντα ό,τι μπορούσε για να προστατεύσει την οικογένειά του» - κάτι που σημαίνει ότι είναι επικεντρωμένος στη διασφάλιση της ιδιωτικής ζωής της Κέιτ και στην προστασία των παιδιών τους. Πηγές είπαν στη New York Post ότι το ζευγάρι δεν είχε «καμία ιδέα» για την ασθένεια της Κέιτ. Η επαφή μεταξύ των δύο αδελφών αποκαλύφθηκε από το ITV Royal Editor Chris Ship.

Ο 39χρονος Δούκας του Σάσεξ είχε περιγράψει στο παρελθόν την Κέιτ ως τη «μεγάλη αδερφή που δεν είχα ποτέ» όταν αρραβωνιάστηκε τον Ουίλιαμ πριν από 11 χρόνια. Ωστόσο, η σχέση του με τον πρίγκιπα και την πριγκίπισσα της Ουαλίας έχει καταστραφεί μετά τον πικρό απόηχο του «Megxit». Η Κέιτ συνάντησε για τελευταία φορά τον Χάρι μετά τον θάνατο της βασίλισσας τον Σεπτέμβριο του 2022, όταν μαζί με τους συζύγους τους έκαναν βόλτα στο Ουίνδσορ.

Την περασμένη εβδομάδα, η ρήξη μεταξύ του Ουίλιαμ και του Χάρι ήταν περισσότερο από εμφανής καθώς τα αδέρφια παρέστησαν σε μια εκδήλωση μνήμης για τη μητέρα τους, την πριγκίπισσα Νταϊάνα, με τον Ουίλιαμ να αποχωρεί από την τελετή πριν ενταχθεί ο Χάρι μέσω βιντεοσύνδεσης.

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας ανακοίνωσε τη διάγνωσή της σε βίντεο την Παρασκευή, εξηγώντας ότι ο καρκίνος ανακαλύφθηκε μετά από εγχείρηση στην κοιλιακή χώρα. «Η χειρουργική επέμβαση ήταν επιτυχής, ωστόσο, οι εξετάσεις μετά την επέμβαση διαπίστωσαν ότι υπήρχε καρκίνος.

«Όπως μπορείτε να φανταστείτε, αυτό πήρε χρόνο. Μου πήρε χρόνο για να συνέλθω από μια μεγάλη χειρουργική επέμβαση για να ξεκινήσω τη θεραπεία μου. Αλλά το πιο σημαντικό, μας πήρε χρόνο να εξηγήσουμε τα πάντα στον Τζορτζ, τη Σάρλοτ και τον Λούις με τρόπο που τους ταιριάζει και να τους διαβεβαιώσουμε ότι θα είμαι εντάξει».

Ώρες μετά την είδηση, ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ εξέδωσαν μια σύντομη δήλωση ευχόμενη στην πριγκίπισσα της Ουαλίας και την οικογένειά της «υγεία και θεραπεία». Το ζευγάρι εξέφρασε την ελπίδα η Κέιτ και η οικογένειά της «να μπορέσουν να το κάνουν ιδιωτικά και ειρηνικά».