ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Σειρήνες ηχούν και πάλι

Ισραήλ: Σειρήνες ηχούν και πάλι

Νέα ανησυχία στο Ισραήλ 

Οι σειρήνες ηχούν σε πολλές κοινότητες κοντά στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ, προειδοποιώντας για επερχόμενα πυρά ρουκετών.

Το Ιράν εξαπέλυσε πάνω από διακόσια τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα φορτωμένα εκρηκτικά, πυραύλους κρουζ και βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον στρατιωτικών στόχων στο Ισραήλ τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, σε αντίποινα για τον ισραηλινό βομβαρδισμό εναντίον του προξενείου του στη Δαμασκό την 1η Απριλίου, άνευ προηγουμένου απευθείας επίθεση της Ισλαμικής Δημοκρατίας εναντίον της ισραηλινής επικράτειας.

Ταυτόχρονα, σύμμαχοι του Ιράν, ιδίως οι Χούθι της Υεμένης και η λιβανική Χεζμπολά, εξαπέλυσαν επίσης επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ, με τους πρώτους να απογειώνουν drones και τη δεύτερη να προχωρά στην εκτόξευση δυο ομοβροντιών εναντίον των κατεχόμενων υψιπέδων του Γκολάν.

Προβλέπεται εντός της ημέρας να συνεδριάσει εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο Γενικός Γραμματέας του οποίου Αντόνιο Γκουτέρες καταδίκασε τη «σοβαρή κλιμάκωση». Επίσης εντός της ημέρας, οι ηγέτες της G7 αναμένεται να συζητήσουν το ζήτημα και να συντονίσουν την «ενιαία διπλωματική αντίδραση» στην «αναίσχυντη» επίθεση του Ιράν, ανήγγειλε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Σχετικές ειδήσεις