ΚΟΣΜΟΣ

Κατηγορηματικός ο Ραχόι: Δεν θα ζητήσουμε βοήθεια

Κατηγορηματικός ο Ραχόι: Δεν θα ζητήσουμε βοήθεια

Ο πρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης Μαριάνο Ραχόι διέψευσε σήμερα χθεσινό δημοσίευμα που ήθελε τη Μαδρίτη να ετοιμάζεται να ζητήσει βοήθεια για τα δημοσιονομικά της ακόμη και πριν από το Σαββατοκύριακο.

Ο Ραχόι απαντώντας στις πληροφορίες που είχε δημοσιεύσει το πρακτορείο Ρόιτερς, είπε χαμογελώντας: «εάν ένα πρακτορείο μεταδίδει πως θα ζητήσουμε βοήθεια αυτό το Σαββατοκύριακο, τότε μπορεί να συμβαίνουν δύο πράγματα: είτε το πρακτορείο έχει δίκιο και γνωρίζει περισσότερα από εμένα, ή δεν έχει δίκιο».

«Αλλά αν αυτό σας βοηθά, και εάν θεωρείτε πως ό,τι σας λέω είναι πιο σημαντικό από τη διαρροή αυτή, σας λέω όχι, δεν θα ζητήσουμε βοήθεια», πρόσθεσε ο Ραχόι.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων EFE, στελέχη της ισπανικής κυβέρνησης σκοπεύουν να κάνουν την ερχόμενη εβδομάδα μία σειρά διεθνών ταξιδιών με απώτερο στόχο να εξηγήσουν στη διεθνή κοινότητα τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ισπανία για να μειώσει το έλλειμμα το ταχύτερο και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, ο Ραχόι θα ηγηθεί της πρώτης αυτής διπλωματικής πρωτοβουλίας στην Γαλλοϊσπανική σύνοδο, που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου και στην οποία θα παραστούν άλλα έξι μέλη της κυβέρνησής του.

Εκτός από τη σύνοδο αυτή, την ίδια ημέρα ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Λουίς ντε Γκίνδος θα συμμετάσχει στη σύνοδο του ΔΝΤ στο Τόκιο, στην οποία πέρα από τα τρέχοντα θέματα που άπτονται της παγκόσμιας οικονομικής συγκυρίας, θα προετοιμασθεί και η επόμενη σύνοδος της Ομάδας G20, στην οποία η Ισπανία θα μετάσχει ως «μόνιμη προσκεκλημένη».