ΚΟΣΜΟΣ

Αίγυπτος: Πυρπολήθηκε η έδρα της Αιγυπτιακής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας

Αίγυπτος: Πυρπολήθηκε η έδρα της Αιγυπτιακής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας

Η έδρα της Αιγυπτιακής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας πυρπολήθηκε σήμερα στο Κάιρο, καθώς και κτίρια που ανήκουν στη λέσχη της αστυνομίας.

Tα επεισόδια ξεκίνησα λίγο μετά την απόφαση αιγυπτιακού δικαστηρίου που επικύρωσε τη θανατική καταδίκη η οποία είχε επιβληθεί σε 21 εκ των 73 κατηγορουμένων στη δίκη για τα αιματηρά επεισόδια πέρυσι σε γήπεδο του Πορτ-Σάιντ μετά τη λήξη ποδοσφαιρικού αγώνα, μετέδωσε ο ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι πυροσβέστες προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά που έχει εξαπλωθεί μέσα στο κτίριο της Ομοσπονδίας, το οποίο βρίσκεται στην ίδια γειτονιά με τη λέσχη της αστυνομίας.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου αύξησε τα μέτρα της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που ισχύουν στη χερσόνησο του Σινά, λέγοντας ότι διαθέτει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες τζιχαντιστές μπορεί να επιτεθούν στην αστυνομία εκεί, μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ΜΕΝΑ.

"Ο Υπουργός Εσωτερικών αύξησε το επίπεδο των μέτρων της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στο Βόρειο και Νότιο Σινά αφότου έλαβε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ομάδες τζιχαντιστών σκοπεύουν να επιτεθούν σε κτίρια της αστυνομίας εκεί", δήλωσε ο Οσάμα Ισμαήλ, αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με το ΜΕΝΑ.