ΚΟΣΜΟΣ

Απίστευτο: Πίνουν τον ιδρώτα από τα ρούχα τους!

Απίστευτο: Πίνουν τον ιδρώτα από τα ρούχα τους!

Μια πρωτοποριακή μηχανή που μετατρέπει την υγρασία από ιδρωμένα ρούχα σε πόσιμο νερό λειτουργεί δοκιμαστικά στη Σουηδία, σύμφωνα με το BBC.


Η μηχανή θερμαίνει και στύβει τα ρούχα για να «απομονώσει» τον ιδρώτα. Στη συνέχεια, η μηχανή επεξεργάζεται τον ατμό που παράγεται μέσα από μια ειδική μεμβράνη, διαχωρίζοντας και φιλτράροντας τα μόρια του νερού.

Από την περασμένη Δευτέρα, ο δημιουργός της μηχανής, Αντρέας Χάμαρ, ισχυρίζεται ότι περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι έχουν δοκιμάσει νερό από... ιδρώτα στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας. Όπως τονίζει ο ίδιος, το παραγόμενο ύδωρ είναι πιο καθαρό από το τοπικό νερό βρύσης.

«Η μηχανή κατακρατεί τον ατμό, αλλά αποβάλλει βακτήρια, άλατα καθώς και τις ίνες των ρούχων» εξηγεί ο Χάμαρ. «Κατά μέσο όρο, ένα ιδρωμένο φανελάκι, παράγει 10ml νερού» προσθέτει ο Χάμαρ.Η μηχανή κατασκευάστηκε με στόχο την προώθηση της εκστρατείας της UNICEF για την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με το γεγονός ότι 780 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό.