ΚΟΣΜΟΣ

Εγκαινιάστηκε στο Λονδίνο ο τοίχος κατά των πλημμυρών

Εγκαινιάστηκε στο Λονδίνο ο τοίχος κατά των πλημμυρών

Ένας τεράστιος καταπράσινος τοίχος καλυμμένος με χιλιάδες φυτά και με ύψος άνω των 20 μέτρων εγκαινιάστηκε σήμερα στο Λονδίνο, με στόχο την προστασία του κέντρου της βρετανικής πρωτεύουσας από τις πλημμύρες.

Ο τοίχος περιλαμβάνει πάνω από 10.000 φτέρες, ποώδη φυτά και 16 τόνους χώματος, βρίσκεται στο ξενοδοχείο Palace, κοντά στο σταθμό Βικτόρια. Θα συλλέγει έως και 10.000 λίτρα βρόχινου νερού από τη στέγη του κτηρίου και θα τα χρησιμοποιεί για να ποτίζει τη βλάστηση.

«Ο τοίχος έχει πολύ σοβαρό σκοπό, πέρα από το να δείχνει απλώς υπέροχος», δήλωσε ο Μάλκομ Χέντρι, γενικός διευθυντής του πρότζεκτ. «Είμαστε ενθουσιασμένοι, καθώς θα μπορέσουμε να επηρεάσουμε θετικά τους ανθρώπους που κατοικούν και εργάζονται στο ξενοδοχείο, αλλά και τους επισκέπτες που περνούν από την περιοχή βελτιώνοντας την ποιότητα του αέρα, προσελκύοντας είδη άγριας ζωής και μειώνοντας τον κίνδυνο πλημμυρών.»

Πάντως παρόμοιο εγχείρημα, πριν από 8 χρόνια στο Άιλινγκτον, είχε ατυχή κατάληξη, καθώς βλάβη στο σύστημα ποτίσματος είχε ως αποτέλεσμα να πεθάνουν όλα τα φυτά.