ΚΟΣΜΟΣ

«Οχυρώνονται» οι ΗΠΑ μετά τη σφαγή στο Νέιβι Γιαρντ

«Οχυρώνονται» οι ΗΠΑ μετά τη σφαγή στο Νέιβι Γιαρντ

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την Τρίτη ότι σκοπεύει να επανεξετάσει τις προϋποθέσεις για την ανάθεση έργων από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση σε υπεργολάβους, με αφορμή τη σφαγή στο Νέιβι Γιαρντ της Ουάσινγκτον η οποία διαπράχθηκε, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, από έναν ιδιώτη που είχε πάρει άδεια να εργάζεται εκεί.


Επιπλέον, η Υπηρεσία Προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου (OMB), κατόπιν εντολής του Μπαράκ Ομπάμα, θα εξετάσει όλα τα θέματα που αφορούν τις διαδικασίες χορήγησης εξουσιοδοτήσεων άδειας προσωπικού στους υπεργολάβους και τους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας Τσακ Χέιγκελ σκοπεύει να διατάξει την επανεξέταση των μέτρων για τη φυσική ασφάλεια και την πρόσβαση σε όλες τις εγκαταστάσεις των ενόπλων δυνάμεων, παντού στον κόσμο, όπως ανέφερε ένας αξιωματούχος του Πενταγώνου.

Σύμφωνα με το FBI ο φερόμενος ως δράστης της αιματηρής επίθεσης Άαρον Αλέξις χρησιμοποίησε ένα έγκυρο πάσο για να μπει νόμιμα στο κτίριο 197 του Νέιβι Γιαρντ, δεδομένου ότι εργαζόταν ως υπεργολάβος εκεί, είπε η Βάλερι Παρλέιβ, η υποδιευθύντρια του FBI που είναι αρμόδια για την περιοχή της Ουάσινγκτον.

Οι αρχές πιστεύουν ότι ο 34χρονος ήταν οπλισμένος με ένα τουφέκι κατά την είσοδό του, αλλά δεν υπάρχουν πληροφορίες ότι είχε στην κατοχή του και ένα ημιαυτόματο AR-15. Το τουφέκι είχε αγοραστεί νομίμως στη Βιρτζίνια.

Σημειώνεται ότι ο 34χρονος είχε άδεια να μπαίνει στη βάση του Πολεμικού Ναυτικού παρά τις παλαιότερες συλλήψεις του και την απόλυσή του από το σώμα, το 2011, για θέματα απείθειας.