ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στον Καναδά: 14 νεκροί σε οίκο ευγηρίας

Τραγωδία στον Καναδά: 14 νεκροί σε οίκο ευγηρίας

Στους 14 έχει φτάσει ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών, ενώ ακόμα 18 ηλικιωμένοι αγνοούνται μετά την τεράστια πυρκαγιά που ξέσπασε την περασμένη Πέμπτη σε οίκο ευγηρίας στον Καναδά.

Εξαιτίας μιας χιονοθύελλας οι προσπάθειες εντοπισμού των αγνοουμένων διακόπηκαν για τρεις ώρες. Τα απανθρακωμένα συντρίμμια του γηροκομείου έχουν καλυφθεί από ένα παχύ στρώμα πάγου, ενώ οι ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες δυσκολεύουν σημαντικά το έργο των συνεργείων διάσωσης.

Τη Δευτέρα, 4 ακόμα νεκροί ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια του οίκου ευγηρίας.

Ο υπουργός Υγείας του Κεμπέκ, Ρεζάν Χιμπέρτ, έφτασε τη Δευτέρα στο γηροκομείο, το οποίο βρίσκεται 450 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Μοντρεάλ, προκειμένου να δείξει την υποστήριξή του στους επιζώντες και τις οικογένειές τους αλλά και να επαινέσει τους διασώστες, οι οποίοι εργάζονται ακατάπαυστα από την Πέμπτη.

«Είμαι συγκινημένος και συγκλονισμένος από αυτή την τραγωδία», δήλωσε στους δημοσιογράφους. «Είναι εξαιρετικά επώδυνες στιγμές και θέλω να εκφράσω τη συμπαράστασή μου στις οικογένειες των θυμάτων. Ολόκληρο το Κεμπέκ βρίσκεται σε πένθος», είπε.