Στο έλεος της κακοκαιρίας η Σερβία

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Σερβία

Μπαράζ προβλημάτων έχουν προκαλέσει οι παραταταμένες χιονοπτώσεις στη Σερβία. Δύο αμαξοστοιχίες, που εκτελούσαν το δρομολόγιο Βελιγράδι-Βουδαπέστη, παραμένουν ακινητοποιημένες από το χιόνι, κοντά στην πόλη Βίρμπας, 130 χλμ. βορειοανατολικά της σερβικής πρωτεύουσας.

Τα σωστικά συνεργεία και ο στρατός ξεκίνησαν σήμερα το πρωί, την εκκένωση του ενός εκ των δύο τρένων, στο οποίο επιβαίνουν 100 άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένα παιδί.

Στον διεθνή αυτοκινητόδρομο Ε-75, στην κωμόπολη Φέκετιτς, κοντά στα σύνορα με την Ουγγαρία, περίπου 200 αυτοκίνητα είναι ακινητοποιημένα για περίπου 16 ώρες. Κάποιοι από τους αποκλεισμένους, με τους οποίους επικοινώνησαν τηλεφωνικά δημοσιογράφοι των τοπικών ΜΜΕ, αναφέρουν ότι το ύψος του χιονιού, στον δρόμο είναι 40 εκατοστά, αλλά δεν υπάρχουν εκχιονιστικά μηχανήματα. Όσοι μάλιστα είχαν φτυάρια στα αυτοκίνητα τους, ξεκίνησαν να καθαρίζουν οι ίδιοι τον αυτοκινητόδρομο.

Η συνοριακή διάβαση «Χόργκος» με την Ουγγαρία έκλεισε εξαιτίας της χιονοθύελλας. Οι σερβικές αρχές απευθύνουν συνεχώς εκκλήσεις στους πολίτες στη Βοϊβοντίνα, να μην χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα τους εάν δεν υπάρχει μεγάλη ανάγκη.