Καναδάς: 25χρονος ισλαμιστής τραυμάτισε δυο στρατιώτες και έπεσε νεκρός από πυρά

Καναδάς: 25χρονος ισλαμιστής τραυμάτισε δυο στρατιώτες και έπεσε νεκρός από πυρά

Το ριζοσπαστικό Ισλάμ είχε ασπαστεί ένας 25χρονος άντρας ο οποίος τραυμάτισε με το αυτοκίνητο του δύο καναδούς στρατιώτες στο χώρο στάθμευσης εμπορικού κέντρου μιας πόλης έξω από το Μόντρεαλ του Κεμπέκ.

Ο άντρας που, όπως ανέφερε η καναδική κυβέρνηση, «ριζοσπαστικοποιήθηκε» καταδιώχτηκε μετά την επίθεση και έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών.

Η καναδική κυβέρνηση δεν διευκρίνισε τι ακριβώς εννοεί με τον όρο ριζοσπαστικοποίηση, αλλά στο παρελθόν έχει χρησιμοποιήσει την ίδια ορολογία για να χαρακτηρίσει τους καναδούς που γίνονται υποστηρικτές των φανατικών ισλαμιστών, όπως οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

«Ο δράστης που χτύπησε με το αυτοκίνητό του τα δύο μέλη των καναδικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι γνωστός στις ομοσπονδιακές αρχές, συμπεριλαμβανομένης και της υπηρεσίας της Εθνικής Ασφάλειας» ανέφερε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού του Καναδά Στίβεν Χάρπερ.

Η κατάσταση της υγείας ενός από τους τραυματίες είναι κρίσιμη, ενώ ο δεύτερος στρατιώτης είναι πιο ελαφρά τραυματισμένος.

Πάντως, για την ώρα η αστυνομία δεν έχει διευκρινίσει αν τη στιγμή της επίθεσης οι δυο στρατιώτες έφεραν τα διακριτικά της υπηρεσίας τους ή αν ήταν με πολιτική περιβολή.

Διαβάστε ακόμα:

Ιράν: Επιθέσεις με οξύ σε γυναίκες που δεν φορούν σωστά τη μαντήλα!

Ένας ακόμη εργαζόμενος του ΟΗΕ θύμα του Έμπολα

Αίγυπτος: Έδιωξαν έγκυο από νοσοκομείο και γέννησε στο δρόμο! (vid)

Γαλλία: Κατηγορούμενος τζιχαντιστής υπέβαλε μήνυση για απαγωγή!