ΚΟΣΜΟΣ

Ελβετία: Εστιατόρια σέρβιραν γάλα με το πορτρέτο του Χίτλερ (pics)

Ελβετία: Εστιατόρια σέρβιραν γάλα με το πορτρέτο του Χίτλερ (pics)

Σάλος έχει προκληθεί στην Ελβετία από την αποκάλυψη ότι εστιατόρια σε γερμανόφωνες περιοχές σέρβιραν από τις αρχές της εβδομάδας καφέ που συνοδευόταν από μικρά δοχεία γάλακτος διακοσμημένα με τα κεφάλια του... Χίτλερ και του Μουσολίνι!

Σύμφωνα με την εφημερίδα «20 Minuten», οι μικρές μερίδες γάλακτος που σερβίρονται παραδοσιακά στην Ελβετία μαζί με τον καφέ, διανεμήθηκαν σε περίπου 100 εστιατόρια από μια θυγατρική του ομίλου Migros.

Η εταιρεία, η Elsa, ζήτησε πάντως συγγνώμη για «αυτό το ασυγχώρητο επεισόδιο».

Υπάρχουν πάντως πολλοί συλλέκτες που μαζεύουν τις διακοσμητικές μεμβράνες αυτών των μερίδων γάλακτος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι μεμβράνες είχαν εικονογραφηθεί με βάση παλιούς δακτυλίους πούρων, στο κέντρο των οποίων υπήρχαν τα πορτρέτα του Αδόλφου Χίτλερ και του Μπενίτο Μουσολίνι. Κατασκευάστηκαν από την εταιρεία Karo, που ειδικεύεται σε αυτό το είδος καλυμμάτων, ενώ παρελήφθησαν από την Elsa, οι εσωτερικοί έλεγχοι της οποίας αποδείχτηκαν «ανεπαρκείς».
Αυτή η σειρά μεμβρανών περιλαμβάνει 55 διαφορετικά σχέδια, μεταξύ των οποίων και τα πορτρέτα των δύο δικτατόρων.

Ο όμιλος Migros έχει ξεκινήσει ήδη τη διαδικασία απόσυρσης του προϊόντος, το οποίο δε διανεμήθηκε ποτέ σε καταστήματα λιανικού εμπορίου.

Πέρσι, μια παρόμοια υπόθεση στο φεστιβάλ τζαζ του Μοντρέ είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. Μια φωτογραφία του 4χρονου Γκρεγκορί Βιλμέν, ο οποίος είχε δολοφονηθεί το 1984 στη Βοζ, χρησιμοποιήθηκε από έναν γραφίστα για να εικονογραφήσει διαφήμιση στην εφημερίδα του φεστιβάλ…

Διαβάστε ακόμα:

Καναδάς: Ένοπλος άνοιξε πυρ κοντά στο κοινοβούλιο της Οτάβα (vid+pic)

Αίγυπτος: Έκρηξη βόμβας με τραυματίες στο πανεπιστήμιο του Καΐρου