«Η Πιονγιάνγκ θα μπορούσε να κατασκευάσει πυρηνική κεφαλή»

Newsroom Newsroom

«Η Πιονγιάνγκ θα μπορούσε να κατασκευάσει πυρηνική κεφαλή»

Ο Αμερικανός στρατηγός υποστήριξε ότι η Βόρεια Κορέα έχει ενδεχομένως τη δυνατότητα να κατασκευάσει πυρηνική κεφαλή που θα μπορούσε να τοποθετηθεί σε πύραυλο.

Ο στρατηγός Κέρτις Σκαπαρότι, διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στη Νότια Κορέα, προχώρησε στη δήλωση αυτή κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, παραδεχόμενος ότι δεν έχει καμία απόδειξη για τα όσα υποστηρίζει και ότι δεν έχει καμία ένδειξη ότι η Βόρεια Κορέα διεξήγαγε δοκιμές σε ένα τέτοιο όπλο.

«Δεν υποστηρίζω ότι το γνωρίζω αυτό βασιζόμενος σε αποδείξεις, όμως πιστεύω ότι έχουν αποκτήσει αρκετή τεχνογνωσία», υπογράμμισε ο ίδιος.

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών δεν έχουν αλλάξει την αξιολόγησή τους για το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας διαβεβαίωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχοι έπειτα από τις δηλώσεις του στρατηγού Σκαπαρότι.

«Δεν έχουμε λόγους να αμφισβητήσουμε αυτόν τον ισχυρισμό του στρατηγού όμως δεν υπάρχει κανένα γεγονός ούτε απόδειξη που να το επιβεβαιώνει», εξήγησε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου ο αντιναύαρχος Τζον Κίρμπι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved