ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στην Ουάσινγκτον

ΗΠΑ: Αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στην Ουάσινγκτον

«Ένα πρόβλημα σε μία γραμμή μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας», όπως δήλωσε η εταιρεία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας Pepco Holdings Inc, προκάλεσε εκτεταμένο μπλακάουτ σε πολλά κυβερνητικά κτίρια στην πρωτεύουσα.

Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η διακοπή της ηλεκτροδότησης στην Ουάσινγκτον, που έπληξε τον Λευκό Οίκο, το κτίριο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το Καπιτώλιο, το μετρό, μουσεία και πανεπιστήμια της πρωτεύουσας και των γύρω περιοχών, οφείλεται σε κακόβουλη δραστηριότητα, ανακοίνωσε απόψε το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας.

Κι ενώ η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε στις περισσότερες περιοχές που αντιμετώπισαν πρόβλημα, η εταιρεία διευκρίνισε ότι εργάζεται για να επιδιορθώσει το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στην κομητεία Τσαρλς του Μέριλαντ.

Για το θέμα αυτό το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ ανέφερε ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Ουάσινγκτον και τις γύρω περιοχές και πρόκειται σύντομα να προβεί σε ανακοινώσεις.

Ένας εκπρόσωπος του Πενταγώνου, ο ναύαρχος Μπιλ Κόρτνεϊ, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους για το θέμα, είπε ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζει σε τι οφείλεται το μπλακ άουτ. Διαβεβαίωσε όμως ότι όλα τα εφεδρικά συστήματα παροχής ενέργειας λειτούργησαν με επιτυχία.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ο Τζος Έρνεστ, είπε ότι έχει αποκατασταθεί η βλάβη στον Λευκό Οίκο ο οποίος πλέον ηλεκτροδοτείται κανονικά.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ