ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: 18 στρατιώτες σκοτώθηκαν μετά από μάχη με τους Ταλιμπάν

Αφγανιστάν: 18 στρατιώτες σκοτώθηκαν μετά από μάχη με τους Ταλιμπάν

Τουλάχιστον 18 Αφγανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν, ορισμένοι εκ των οποίων αποκεφαλίστηκαν, σε επίθεση που εξαπέλυσαν οι Ταλιμπάν σε μια απομονωμένη περιοχή του βορειοανατολικού Αφγανιστάν, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα (13/4) οι αρχές.

Η επίθεση αυτή έγινε την περασμένη Παρασκευή (10/4) στην περιοχή Τζουρμ της επαρχίας Μπανταχσάν. Οι τοπικές αρχές έχουν ξεκινήσει μια μεγάλη επιχείρηση για να εντοπίσουν άλλους δέκα στρατιώτες οι οποίοι αγνοούνται μετά τις μάχες με τους αντάρτες.

«Δεκαοκτώ μέλη των δυνάμεων ασφαλείας δυστυχώς έχασαν τη ζωή τους και οι οκτώ από αυτούς αποκεφαλίστηκαν. Άλλοι δέκα τραυματίστηκαν και ισάριθμοι αγνοούνται», είπε ο εκπρόσωπος των αρχών της επαρχίας Μπανταχσάν, Ναουίντ Φρόταν.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Άμυνας του Αφγανιστάν επιβεβαίωσε τον απολογισμό αυτό. Η επίθεση συμπίπτει με την αρχή της εποχής που οι Ταλιμπάν κατά παράδοση ξεκινούν κάθε χρόνο τη δράση τους, μόλις μπαίνει η άνοιξη.

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στο Μπανταχσάν υποστηρίζοντας ότι σκότωσαν 40 στρατιώτες και όχι 18. Από την πλευρά τους, οι τοπικές αρχές ανέφεραν ότι στη μάχη σκοτώθηκαν 20 αντάρτες, πολλοί εκ των οποίων ήταν ξένοι τζιχαντιστές.

Οι συγκρούσεις στο Μπανταχσάν έρχονται σε μια περίοδο που ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Ασράφ Γάνι προσπαθεί να πείσει τους Ταλιμπάν να συμμετάσχουν στην ειρηνευτική διαδικασία που θα βάλει ένα τέλος στην αιματοχυσία η οποία συνεχίζεται εδώ και πάνω από 35 χρόνια στη χώρα. Οι ισλαμιστές αντάρτες όμως προς το παρόν αρνούνται να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τις αρχές.

Ρoή Ειδήσεων