ΚΟΣΜΟΣ

Νέα στοιχεία για την επίθεση έξω από τέμενος της Βαλάνς

Νέα στοιχεία για την επίθεση έξω από τέμενος της Βαλάνς

Οι γαλλικές αρχές δεν ανακάλυψαν στοιχεία που να υποδεικνύουν πως ο άνδρας που οδήγησε το όχημά του πάνω σε στρατιώτες μπροστά από τέμενος στη νότια Γαλλία, συνδέεται με τρομοκρατική οργάνωση, ανέφερε ο εισαγγελέας της πόλης Βαλάνς, Αλέξ Περέν.

«Δεν διαθέτουμε στοιχεία που θα μπορούσαν να υποδείξουν μια τρομοκρατική ενέργεια», υποστήριξε ο Περέν μιλώντας σε δημοσιογράφους. Μάλιστα, ισχυρίστηκε πως ο 29χρονος Γάλλος με καταγωγή από την Τυνησία, φαίνεται πως έδρασε μόνος του.

«Όταν συνελήφθη, ανέφερε ότι ήθελε να σκοτώσει στρατιώτες επειδή οι στρατιώτες σκοτώνουν ανθρώπους», τόνισε ο εισαγγελέας και συμπλήρωσε πως: «Επίσης είπε ότι ήθελε να τον σκοτώσουν στρατιώτες». Και ένας τρόπος (για εκείνον) να το κάνουν ήταν να παρουσιαστεί ως μάρτυρας, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Περέν.

Πάντως, ο 29χρονος δεν ήταν γνωστός στην αστυνομία, στη Δικαιοσύνη ή στις υπηρεσίες πληροφοριών. Και όπως γνωστοποίησε ο εισαγγελέας «δεν έχει ιστορικό ψυχικής ασθένειας», αν και οι έρευνες επ’ αυτού, δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη.

Ο νεαρός ήταν «πιστός μουσουλμάνος» αλλά «όχι ριζοσπαστικοποιημένος».

Διαμένει στα περίχωρα της Λυόν (κεντροανατολικά), είναι άνεργος και βρέθηκε στη Βαλάνς για να επισκεφθεί τα πεθερικά του.
«Κανένα όπλο, κανένα έγγραφο που να τον συνδέει με θρησκευτικές ριζοσπαστικοποιημένες ομάδες ή τρομοκρατικές οργανώσεις δεν εντοπίστηκε στο όχημά του ούτε στην κατοικία του. Τα κίνητρά του είναι προς το παρόν άγνωστα», τόνισε ο Γάλλος εισαγγελέας που επισήμανε ότι κατά τη διάρκεια της επίθεσης ο δράστης «φώναξε, σύμφωνα με μαρτυρίες "ο Αλλάχ είναι μεγάλος"».

Σχετικές ειδήσεις