ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση στην Αίγυπτο: Παραλίγο μακελειό σε ξενοδοχείο (pics+vid)

Επίθεση στην Αίγυπτο: Παραλίγο μακελειό σε ξενοδοχείο (pics+vid)

Δύο ένοπλοι άνδρες επιτέθηκαν εναντίον ενός ξενοδοχείου στο θέρετρο Χουργκάντα στις όχθες της Ερυθράς Θάλασσας την Παρασκευή (08/01), με αποτέλεσμα να τραυματίσουν τρεις Ευρωπαίους τουρίστες

ΣΕ ΥΨΗΛΗ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΑΡΧΕΣ - ΚΡΑΤΕΙΤΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΔΡΑΣΤΗΣ

Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία, δύο άγνωστοι προσέγγισαν την είσοδο του ξενοδοχείου Bella Vista μέσω της Ερυθράς Θάλασσας και άνοιξαν πυρ σε μία προσπάθεια να εισβάλουν στο χώρο.

Ωστόσο, έπειτα από ανταλλαγή πυρών μεταξύ των τρομοκρατών, οι οποίοι λέγεται ότι κρατούσαν σημαίες του Ισλαμικού Κράτους, και των δυνάμεων ασφαλείας οι ένοπλοι έπεσαν νεκροί.

Όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα, οι υπηρεσίες ασφαλείας της Αιγύπτου «απέκρουσαν» σοβαρή τρομοκρατική επίθεση.

Το Κέντρο Πληροφοριών για θέματα Ασφαλείας του υπουργείου Εσωτερικών της Αιγύπτου ανακοίνωσε σε ένα δελτίο τύπου ότι δύο Αυστριακοί και ένας Σουηδός τραυματίστηκαν ενώ οι δράστες επιχείρησαν να διαφύγουν.

Οι τρεις τουρίστες που τραυματίστηκαν στην Χουργκάντα «φέρουν τραύματα από μαχαίρι, ωστόσο η κατάσταση της υγείας τους είναι σταθερή» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Υγείας, Χάλεντ Μεγκάχεντ.

re

Ένας εκ των δραστών σκοτώθηκε από τα στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας και άλλος ένας κρατείται, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, όπου προστίθεται ότι οι επιτιθέμενοι ήταν οπλισμένοι με ένα αεροβόλο όπλο και μαχαίρια.

Οι Αιγυπτιακές αρχές σήμερα, δήλωσαν πως ο νεκρός εισβολέας ήταν 21 ετών φοιτητής από τη γειτονιά του Καΐρου της Γκίζας.

Δείτε ΕΔΩ τις φωτογραφίες και το βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη επίθεση

Η οργάνωση επισήμανε σε ανακοίνωσή της που δημοσιοποιήθηκε μέσω του Ίντερνετ ότι τα μέλη της πραγματοποίησαν την ένοπλη επίθεση σε Ισραηλινούς τουρίστες στο Κάιρο, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ηγέτη της Αμπού Μπακρ αλ Μπαγντάντι να βάλουν στόχο τους Εβραίους «παντού στον κόσμο».

Στην επίθεση αυτή έξω από ξενοδοχείο του Καΐρου χρησιμοποιήθηκαν ελαφρά όπλα, προσθέτει το ΙΚ στην ανακοίνωσή του. Δεν υπήρξαν θύματα από την επίθεση αυτή, η οποία είχε στόχο, σύμφωνα με τις αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας, ένα λεωφορείο που επρόκειτο να μεταφέρει Ισραηλινούς Άραβες.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου ανακοίνωσε ότι η επίθεση είχε στόχο άνδρες των αιγυπτιακών δυνάμεων ασφαλείας.

Σχετικές ειδήσεις