Τουρκία: Οι Κούρδοι βουλευτές συνεχίζουν την αποχή

Απέτυχαν να φτάσουν σε συμφωνία οι Κούρδοι βουλευτές του κόμματος Ειρήνης και της Δημοκρατίας (BDP) με το κυβερνών κόμμα...

Απέτυχαν να φτάσουν σε συμφωνία οι Κούρδοι βουλευτές του κόμματος Ειρήνης και της Δημοκρατίας (BDP) με το κυβερνών κόμμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ώστε να τερματιστεί η αποχή των πρώτων από τις εργασίες της τουρκικής εθνοσυνέλευσης.

Οι Κούρδοι βουλευτές απέχουν από το κοινοβούλιο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στέρηση των εδρών στελεχών του που εξελέγησαν, αλλά παραμένουν φυλακισμένοι.

Στελέχη του BDP και του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK) διαπραγματεύθηκαν σήμερα, για δεύτερη συνεχή ημέρα, τρόπους να αρθεί το αδιέξοδο.

Όμως, η Κούρδισα βουλευτής Γκιουλτάν Κισανάκ, δήλωσε στους δημοσιογράφους βγαίνοντας, ότι οι δύο πλευρές απέτυχαν να συμφωνήσουν σε ένα κοινό κείμενο για τον τρόπο επίλυσης του ζητήματος.

«Ήταν εμφανές ότι τα μέρη δεν ήταν έτοιμα να συνδυάσουν τα δύο (κείμενα των κομμάτων) και να τα συνενώσουν σε ένα κείμενο», πρόσθεσε η Κισανάκ. «Δεν θα γίνει ορκωμοσία σήμερα ή αύριο», πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έλαβε χθες ψήφο εμπιστοσύνης και θέλει να προωθήσει το σχέδιό της να καταρτίσει νέο Σύνταγμα στη χώρα, αλλά η αποχή των Κούρδων βουλευτών θέτει εμπόδιο σε αυτή την προσπάθεια.