ΚΟΣΜΟΣ

Ο Καντάφι «μπορεί να παραμείνει στη Λιβύη»

Ο Καντάφι «μπορεί να παραμείνει στη Λιβύη»
Πολιτική συμφωνία που θα δώσει τέλος στην εμφύλια σύγκρουση προτείνουν οι εξεγερμένοι στο Λίβυο ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι...

Πολιτική συμφωνία που θα δώσει τέλος στην εμφύλια σύγκρουση προτείνουν οι εξεγερμένοι στο Λίβυο ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι.

Στο πλαίσιο αυτό ο Καντάφι και η οικογένειά του θα μπορούν να παραμείνουν στη Λιβύη, με την προϋπόθεση ότι ο Λίβυος ηγέτης θα εγκαταλείψει την εξουσία.

Την ανακοίνωση έκανε ο ηγέτης των αντικαθεστωτικών Μουστάφα Άμπντελ Τζαλίλ στην εφημερίδα Wall Street Journal. Ωστόσο, τόνισε ότι οι εξεγερμένοι θα αποφασίσουν το πού και με ποιους όρους θα παραμείνει η οικογένεια Καντάφι.

«Εμείς θα αποφασίσουμε πού θα μείνει και ποιός θα τον φυλά. Οι ίδιοι όροι ισχύουν και για την οικογένειά του», προσέθεσε.

Ο Τζαλίλ επεσήμανε επίσης ότι οι εξεγερμένοι θα συνεχίσουν τις επιθέσεις τους και στη διάρκεια του ιερού μήνα του ραμαζανιού, που ξεκινά στις αρχές του Αυγούστου.

«Ο πόλεμος θα τελειώσει με έναν από τους εξής τρόπους: Ο Καντάφι θα παραδοθεί, θα φύγει από τη Λιβύη ή θα σκοτωθεί ή θα συλληφθεί είτε από έναν από τους σωματοφύλακές του ή από τους εξεγερμένους», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, η Βουλγαρία κήρυξε ανεπιθύμητο πρόσωπο τον Ιμπραχίμ αλ Φούρις, έναν σύμβουλο στο προξενείου της Λιβύης στη Σόφια, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας Βεσέλα Τσέρνεβα.

Μετά την ενημέρωση από το υπουργείο ο εν λόγω προξενικός σύμβουλος ξεκίνησε μία εξέγερση στην πρεσβεία στη Σόφια, μέρος του προσωπικού της οποίας έχει δηλώσει «πίστη στην επανάσταση».

Ο σύμβουλος κρατήθηκε για κάποιες ώρες στο εσωτερικό του κτιρίου προτού αφεθεί ελεύθερος, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός bTV.