ΚΟΣΜΟΣ

Ύποπτο πακέτο «σήμανε» συναγερμό στο Λουξεμβούργο

Ύποπτο πακέτο «σήμανε» συναγερμό στο Λουξεμβούργο
Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι στο κέντρο του Λουξεμβούργου, όταν εντοπίστηκε ένα ύποπτο πακέτο σε κτήριο στη Route d'Arlon...

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι στο κέντρο του Λουξεμβούργου, όταν εντοπίστηκε ένα ύποπτο πακέτο σε κτήριο στη Route d'Arlon, όπου στεγάζεται επιχείρηση με αντικείμενο τα χρηματοοικονομικά.

Γύρω στις 14.20 τοπική ώρα (15.20 ώρα Ελλάδας) ο φρουρός της εταιρείας εντόπισε το πακέτο, που είχε παραδοθεί στο τμήμα αλληλογραφίας και ειδοποίησε την αστυνομία, καθώς δεν είναι συνηθισμένο να λαμβάνει δέματα η εν λόγω εταιρεία.

Μέσα σε 20 λεπτά εκκενώθηκε το κτήριο από τους 190 εργαζόμενους. Η αστυνομία περιόρισε για το διάστημα της έρευνας την κυκλοφορία, χωρίς να δημιουργηθούν σημαντικά προβλήματα.

Στις 17.00 (18.00 ώρα Ελλάδας) οι πυροτεχνουργοί ανακοίνωσαν ότι το δέμα περιείχε μόνο μπαταρίες και ο συναγερμός έληξε.

Στην περιοχή αυτή εδρεύουν διάφοροι χρηματοοικονομικοί οργανισμοί, ενώ σε μικρή απόσταση από το κτήριο που εκκενώθηκε, βρίσκεται και το νοσοκομείο της πρωτεύουσας.