ΚΟΣΜΟΣ

Προειδοποιεί τους Παλαιστίνιους το Ισραήλ

Προειδοποιεί τους Παλαιστίνιους το Ισραήλ
Για τις "σκληρές και σοβαρές συνέπειες" του επικείμενου αιτήματός τους για την ένταξη στον ΟΗΕ ενός Κράτους της Παλαιστίνης προειδοποίησε...

Για τις "σκληρές και σοβαρές συνέπειες" του επικείμενου αιτήματός τους για την ένταξη στον ΟΗΕ ενός Κράτους της Παλαιστίνης προειδοποίησε σήμερα τους Παλαιστινίους ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Αβίγκντορ Λίμπερμαν.


"Αυτό που μπορώ να πω με τη μεγαλύτερη βεβαιότητα είναι πως από τη στιγμή που θα περάσουν μια μονομερή απόφαση, θα υπάρξουν σκληρές και σοβαρές συνέπειες", δήλωσε ο Λίμπερμαν στη διάρκεια δημόσιας ομιλίας του στο νότιο Ισραήλ, μη διευκρινίζοντας ωστόσο τη φύση αυτών των "συνεπειών".


"Δεν έχει έρθει η στιγμή για να δώσουμε λεπτομέρειες γι' αυτό που θα συμβεί", πρόσθεσε ο επικεφαλής της ισραηλινής διπλωματίας, διαβεβαιώνοντας πάντως πως οι δηλώσεις του δεν συνιστούν "απειλή".

"Ελπίζω ότι δεν θα φτάσουμε σ' αυτές τις σκληρές και σοβαρές συνέπειες και πως η λογική θα κερδίσει σε όλες τις αποφάσεις που θα ληφθούν ώστε να φτάσουμε σ' ένα modus vivendi που επιτρέπει τη συνύπαρξη και να προχωρήσουμε τις διαπραγματεύσεις", πρόσθεσε.


Ο Λίμπερμαν πρόκειται να συναντήσει σήμερα την επικεφαλής της διπλωματίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κάθριν Άστον, η οποία είχε το πρωί συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον υπουργό Άμυνας Εχούντ Μπαράκ.

Η επίσκεψη της Άστον και αυτή των Αμερικανών απεσταλμένων Ντέιβιντ Χέιλ και Ντένις Ρος πραγματοποιούνται καθώς πλησιάζει η μέρα που οι Παλαιστίνιοι θα ζητήσουν την ένταξη ενός Κράτους της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ. Ο Μαχμούντ Αμπάς, ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, πρόκειται να παρουσιάσει το αίτημα αυτό την ερχόμενη εβδομάδα με την ευκαιρία της ετήσιας συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.