ΚΟΣΜΟΣ

Συνελήφθη τζιχαντιστής που σχεδίαζε να σκορπίσει το θάνατο σε συναυλία του Έλτον Τζον (pic)

Συνελήφθη τζιχαντιστής που σχεδίαζε να σκορπίσει το θάνατο σε συναυλία του Έλτον Τζον (pic)

O 19χρονος παραδέχτηκε ότι από τον περσινό Απρίλιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο που συνελήφθη προετοίμαζε τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ένας 19χρονος παραδέχτηκε ότι αποπειράθηκε να σκορπίσει το θάνατο με βόμβα σε συναυλία του Έλτον Τζον που γινόταν στο Hyde Park του Λονδίνου, εις μνήμην των θυμάτων των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.

Ο Haroon Ali Syed εντοπίστηκε από Βρετανούς μυστικούς πράκτορες την ώρα που συνομιλούσε μέσω διαδικτύου προκειμένου να αγοράσει όπλα για την επίθεση.

Η ακρόαση στο κεντρικό Εγκληματολογικό Δικαστήριο της Αγγλίας Old Bailey αποκάλυψε την προσπάθεια του Syed να αγοράσει όπλα από το διαδίκτυο, μεταξύ των οποίων ένα ζωσμένο με εκρηκτικά γιλέκο.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, ο νεαρός πραγματοποίησε έρευνα σε σχέση με το Ισλαμικό Κράτος και τις πιο πολυσύχναστες περιοχές του Λονδίνου.

Ο δικαστής Μάικλ Τοπόλσκι ανέβαλε για τον Ιούνιο την έκδοση απόφασης, ούτως ώστε να συνταχθεί προηγουμένως η πραγματογνωμοσύνη των ψυχιάτρων για την πνευματική κατάστασή του. Ο νεαρός κινδυνεύει να καταδικαστεί σε ισόβια.

«Ο Syed παραδέχτηκε ότι προσπάθησε να αποκτήσει ένα πολυβόλο, περίστροφα, μια βόμβα και ένα γιλέκο για την πραγματοποίηση επίθεσης αυτοκτονίας» ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της. Ειδικά για τη βόμβα, είχε ζητήσει «να είναι γεμάτη με καρφιά για να την πυροδοτήσει σε κάποιο πολυσύχναστο σημείο, όπως στην Όξφορντ Στριτ», πρόσθεσε.

Πέρσι τον Ιούνιο ο αδελφός του, Ναντίρ Σιέντ, 23 ετών, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη γιατί το 2014 σχεδίαζε να αποκεφαλίσει έναν άνθρωπο, μιμούμενος τη δολοφονία του στρατιώτη Λι Ρίγκμπι, τον Μάιο του 2013, στο νότιο Λονδίνο.

Δείτε φωτογραφία του στη Gallery του Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις