ΚΟΣΜΟΣ

Βόμβα σκόρπισε τον θάνατο στο Πακιστάν

Βόμβα σκόρπισε τον θάνατο στο Πακιστάν
Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο βορειοδυτικό Πακιστάν και δεκάδες τραυματίστηκαν...

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο βορειοδυτικό Πακιστάν και δεκάδες τραυματίστηκαν όταν ένα φορτηγάκι το οποίο μετέφερε πολίτες, έπεσε επάνω σε βόμβα τοποθετημένη στην άκρη του δρόμου, ανέφερε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press ανώτατος αξιωματούχος της χώρας.

Την ίδια στιγμή από την έκρηξη υπέστη ζημιές ένα ακόμα όχημα.

Η βόμβα εξερράγη στην περιοχή Bajur η οποία θεωρείται οχυρό των Ταλιμπάν και μαχητών της Αλ Κάιντα, που συχνά προβαίνουν σε βομβιστικές επιθέσεις, και μέρος στο οποίο η βία είναι καθημερινό φαινόμενο εδώ και τουλάχιστον έναν χρόνο.

Επίσης, σε διαφορετικές μάχες ανάμεσα στον πακιστανικό στρατό και τους αντάρτες, ο στρατός της χώρας σκότωσε τρεις μαχητές και πάλι στα βορειοδυτικά του Πακιστάν και συνέλαβε δύο άτομα κρυμμένα σε σπίτι στη Mingora της κοιλάδας Swat, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν όπλα.

Οι Ταλιμπάν είχαν την κοιλάδα Swat υπό τον έλεγχό τους μέχρι και το 2009 οπότε και ο στρατός του Πακιστάν τους επιτέθηκε και τα δεδομένα άλλαξαν. Αν και η πόλη Mingora έχει ζήσει ήρεμες στιγμές από τότε, η τωρινή επίθεση εγείρει ερωτηματικά σχετικά με το τι θα γίνει από εδώ και πέρα.