«Έριξε» το Ίντερνετ ο Χόκινγκ: «Έπεσε» η σελίδα του Κέιμπριτζ με τη διατριβή του

Newsroom Newsroom

«Έριξε» το Ίντερνετ ο Χόκινγκ: «Έπεσε» η σελίδα του Κέιμπριτζ με τη διατριβή του

«Έπεσε» η σελίδα του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ με τη διδακτορική διατριβή του Στίβεν Χόκινγκ η οποία είναι διαθέσιμη για το κοινό από τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση ότι οποιοσδήποτε στον κόσμο μπορεί πια να «κατεβάσει» από το διαδίκτυο τη διατριβή του Χόκινγκ, η σελίδα του Πανεπιστημίου «έπεσε» από τον μεγάλο αριθμό των επισκεπτών.

«Είχαμε μία τεράστια ανταπόκριση όσον αφορά στη διατριβή του καθηγητή» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου, Stuart Roberts, σύμφωνα με το CNN. «Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είναι πιο αργό το σύστημα και πολλές φορές να μην είναι καν διαθέσιμο».

Δίδοντας ελεύθερη πρόσβαση στους πάντες να διαβάσουν τη διδακτορική εργασία του, με τίτλο «Ιδιότητες των διαστελλομένων συμπάντων», ο Χόκινγκ ελπίζει ότι θα εμπνεύσει και άλλους επιστήμονες να μοιραστούν το έργο τους.

«Ο καθένας οπουδήποτε στον κόσμο θα πρέπει να έχει ελεύθερη και απεριόριστη πρόσβαση όχι μόνο στην έρευνά μου, αλλά επίσης στην έρευνα κάθε μεγάλου και διερευνητικού νου σε όλο το φάσμα της ανθρώπινης κατανόησης», είπε ο Χόκινγκ.

Το Πανεπιστήμιο Κέιμπριτζ, που χαρακτήρισε «ιστορική» τη διατριβή, ανακοίνωσε ότι αποτελεί ήδη το πιο δημοφιλές κείμενο, το οποίο έχει την μεγαλύτερη ζήτηση για «κατέβασμα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved