ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη στην Κίνα: Καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση σε παιδικό σταθμό

Φρίκη στην Κίνα: Καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση σε παιδικό σταθμό

Σοκ προκαλεί η είδηση που έρχεται από την Κίνα και κάνει λόγο για καταγγελίες γονέων για σεξουαλική κακοποίηση και σημάδια από βελόνες σε μικρά παιδιά που φιλοξενούνται σε παιδικό σταθμό του Πεκίνου.

Τις σοβαρότατες αυτές καταγγελίες ερευνά η κινεζική αστυνομία, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα. Σύμφωνα με αυτές, δάσκαλοι και εργαζόμενοι στον παιδικό σταθμό, τον οποίο διαχειρίζεται η εταιρεία υπηρεσιών προσχολικής αγωγής RYB Education, είχαν κακοποιήσει παιδιά, τα οποία «φέρονται να είχαν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση, να είχαν τρυπηθεί από βελόνες και να τους έχουν δοθεί χάπια, που δεν είναι γνωστό τι ουσίες περιείχαν».

Μικρά παιδιά -μερικά μόλις τριών χρονών- ανέφεραν στους γονείς τους, περιστατικό με ένα γυμνό ενήλικα άνδρα, ο οποίος διενήργησε υποτίθεται «ιατρικούς ελέγχους» στους μαθητές, οι οποίοι ήταν επίσης γυμνοί, μεταδίδουν με διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Άλλοι γονείς, ανέφεραν ότι τα παιδιά τους τούς διηγήθηκαν παρόμοια περιστατικά, ότι δηλαδή τους δόθηκαν χάπια, τα οποία δεν ήταν γνωστό τι περιείχαν, και τους τιμωρούσαν, με κάποιους μαθητές να εξαναγκάζονται να «στέκονται όρθιοι» γυμνοί στην τάξη, ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης.

kina paidikos stathmos3

Η επαγγελματική φροντίδα παιδιών έχει εξελιχθεί σε ένα «καυτό» ζήτημα στην Κίνα, σημειώνει το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, όπου μια σειρά από περιπτώσεις κακοποίησης αποτυπώνουν το πόσο χαλαρό είναι το ισχύον ρυθμιστικό πλαίσιο και η εποπτεία στον τομέα της φροντίδας παιδιών και της προσχολικής αγωγής.

«Ζητούμε βαθύτατα συγγνώμη για τη σοβαρή ανησυχία που προκάλεσε αυτό το ζήτημα στους γονείς και την κοινωνία», ανέφερε η RYB σε ανακοίνωση στο επίσημο microblog της σήμερα Παρασκευή (24/11), προσθέτοντας ότι βοηθά τις Αρχές. «Αυτή τη στιγμή εργαζόμαστε με την αστυνομία για να δώσουμε το σχετικό υλικό και εξοπλισμό παρακολούθησης. Οι εν λόγω δάσκαλοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και συνεργαζόμαστε με την έρευνα της αστυνομίας».

Η διεύθυνση του σχολείου υπέβαλε στην αστυνομία αναφορά κατά «αγνώστων που διατυπώνουν ψευδείς κατηγορίες και στήνουν παγίδες», όπως ανέφερε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η είδηση για την έρευνα στον παιδικό σταθμό του Πεκίνου προκάλεσαν κύμα οργής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πάνω από 76 εκατ. αναφορές στην "RYB" στην υπηρεσία μηνυμάτων WeChat.

Η μετοχή της RYB σημείωσε βουτιά σχεδόν 40% στην προσυνεδριακή της διαπραγμάτευση σήμερα στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με αποτέλεσμα να εξανεμιστεί σχεδόν όλη η άνοδος κατά 44% της μετοχής από την αρχική δημόσια προσφορά της τον Σεπτέμβριο.

Δεν πρόκειται για την πρώτη περίπτωση καταγγελιών για κακοποίηση σε σχολείο της συγκεκριμένης εταιρείας.

Το 2015, δικαστήριο στην επαρχία Τζιλίν έκρινε ένοχους δύο δασκάλους για τη σωματική κακοποίηση παιδιών σε έναν από τους παιδικούς σταθμούς στην πόλη Σιπίνγκ. Σε εκείνη την υπόθεση, το προσωπικό του σχολείου «σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποίησε βελόνες και τακτικές εκφοβισμού για να κακοποιήσει πολλά από τα παιδιά που βρίσκονταν στην φροντίδα τους», σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της RYB, η εταιρία διαχειρίζεται ένα δίκτυο με πάνω από 1.300 κέντρα παιχνιδιού και μάθησης και σχεδόν 500 παιδικούς σταθμούς για παιδιά έως έξι ετών σε περίπου 300 κινεζικές πόλεις.

Πηγή πληροφοριών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων