ΚΟΣΜΟΣ

«Ταράζει τα νερά» η Μπριζίτ Μπαρντό για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις

«Ταράζει τα νερά» η Μπριζίτ Μπαρντό για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις

Η Μπριζίτ Μπαρντό δεν εντυπωσιάζεται από τις ηθοποιούς του Χόλιγουντ που μιλούν ενάντια στη σεξουαλική παρενόχληση και επίθεση.

Το BBC News ανέφερε ότι η θρυλική Γαλλίδα ηθοποιός σε συνέντευξή της στο γαλλικό περιοδικό Paris Match έβαλε στο στόχαστρο το κίνημα #MeToo, το οποίο καλεί τις γυναίκες στο Χόλιγουντ και όχι μόνο να καταγγείλουν τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης που έχουν βιώσει.

«Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι υποκριτικές, γελοίες και αδιάφορες» υποστήριξε η 83χρονη σταρ του γαλλικού και διεθνούς κινηματογράφου.

«Υπάρχουν πολλές ηθοποιοί που φλερτάρουν με παραγωγούς προκειμένου να πάρουν κάποιο ρόλο» τόνισε. «Στη συνέχεια, για να γίνει θέμα συζήτησης θα πουν ότι έχουν παρενοχληθεί. Στην πραγματικότητα, αντί να τις ωφελεί, τις βλάπτει».

Η Μπαρντό, η οποία έχει πρωταγωνιστήσει στις ταινίες «Και ο Θεός... έπλασε τη γυναίκα» και «Η Περιφρόνηση» δήλωσε ότι απολάμβανε πραγματικά την προσοχή που της έδιναν ως νεαρή ηθοποιό.

«Εγώ, ποτέ δεν ήμουν θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης και το έβρισκα γοητευτικό όταν μου έλεγαν ότι είμαι όμορφη ή είχα ωραία πίσω όψη. Αυτό το είδος φιλοφρόνησης είναι ωραίο».

Τα σχόλια της Μπαρντό έγιναν μία εβδομάδα αφότου η Κατρίν Ντενέβ προκάλεσε κατακραυγή χαρακτηρίζοντας «πουριτανική» την εκστρατεία #MeToo κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης, που ξεκίνησε μετά το σκάνδαλο του Αμερικανού παραγωγού Χάρβεϊ Γουάινστιν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικές ειδήσεις