«Το Ιράν πρέπει να πληγεί με κυρώσεις που θα το παραλύσουν»

«Το Ιράν πρέπει να πληγεί με κυρώσεις που θα το παραλύσουν»

Νέα επίθεση κατά του Ιράν εξαπέλυσε ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Αβίγκντορ Λίμπερμαν ο τονίζοντας ότι η χώρα πρέπει να πληγεί με διεθνείς κυρώσεις που «θα την παραλύσουν».

 

Η διεθνής κοινότητα πρέπει να επιβάλει σε βάρος του Ιράν  κυρώσεις «πολύ αυστηρές που θα το παραλύσουν», επισήμανε ο Λίμπερμαν ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της οποίας οι συνεδριάσεις διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών.

Οι κυρώσεις αυτές θα πρέπει κυρίως να έχουν στόχο την Κεντρική Τράπεζα του Ιράν και τις εξαγωγές πετρελαίου της χώρας, μετά τη δημοσιοποίηση της προσεχούς έκθεσης της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, διευκρίνισε ο Λίμπερμαν.

«Αν οι ΗΠΑ δεν ξεκινήσουν διαβήματα προς την επιβολή τέτοιου είδους αυστηρών κυρώσεων, αυτό σημαίνει ότι οι Αμερικανοί και η Δύση εξυπηρετούνται με ένα πυρηνικό Ιράν», δήλωσε ο υπουργός.

Ο ισραηλινός πρόεδρος Σιμόν Πέρες προειδοποίησε την Κυριακή ότι «η πιθανότητα μιας στρατιωτικής επίθεσης κατά του Ιράν είναι πιο πιθανή από μια διπλωματική επιλογή».