Εντείνονται οι ιρανικές απειλές κατά του Ισραήλ

Εντείνονται οι ιρανικές απειλές κατά του Ισραήλ

Σκληρή προειδοποίηση προς το Ισραήλ απηύθηνε ανώτερος Ιρανός αξιωματούχος στην περίπτωση που το εβραϊκό κράτος εξαπολύσει στρατιωτική επίθεση εναντίον του Ιράν.

Ο Αλί Μπακερί, αναπληρωτής γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Ασφαλείας του Ιράν, δήλωσε κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Μόσχα: «Αν το σιωνιστικό καθεστώς (Ισραήλ) επιτρέψει στον εαυτό του αυτό το λάθος, θα ανακύψει θέμα ύπαρξής του, όχι θέμα νομιμότητας, αλλά θέμα ύπαρξης».

Ο Ιρανός αξιωματούχος ωστόσο εκτίμησε ότι το Ισραήλ αυτή τη στιγμή βρίσκεται «στη χειρότερη κατάσταση από την ίδρυσή του από πολιτική, οικονομική και κοινωνική άποψη και από άποψη ασφάλειας», γι' αυτό δεν θεωρεί πιθανή μια ισραηλινή επίθεση.

Τέλος, υπογράμμισε ότι «οι λαοί των χωρών της Μέσης Ανατολής θέλουν να διώξουν το Ισραήλ από την περιοχή. Οπότε το σιωνιστικό καθεστώς έχει πολλά αδύναμα σημεία».

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Χαμενεΐ, είχε δηλώσει πως οποιαδήποτε στρατιωτική δράση εναντίον των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων θα αντιμετωπιστεί με «σιδηρά γροθιά».