Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Το ψυχρό βλέμμα του 21χρονου μακελάρη στο Τσάρλεστον των ΗΠΑ (video+photos)

Newsbomb

Συνελήφθη την Πέμπτη (18/06/205) στο Σέλμπι της Βόρειας Καρολίνας ο 21χρονος Ντίλαν Ρουφ, ο οποίος φέρεται να άνοιξε πυρ εντός μιας εκκλησίας Αφροαμερικανών στο Τσάρλεστον, της Νότιας Καρολίνας, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 9 άνθρωποι.

Τα αμερικανικά ΜΜΕ έδωσαν στη δημοσιότητα εικόνες από τη στιμή της μεταγωγής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάρτυρες που τον αναγνώρισαν από τις εικόνες που είχαν δώσει οι αρχές στη δημοσιότητα ενημέρωσαν την αστυνομία η οποία προχώρησε στον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Ο ύποπτος είχε αναρτήσει στο λογαριασμού του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook μία φωτογραφία όπου απεικονίζεται να φοράει ένα μπουφάν που είναι διακοσμημένο με τις σημαίες της Νότιας Αφρικής και της Ροδεσίας - της σημερινής Ζιμπάμπουε - την εποχή του απαρτχάιντ.

Ο Ρουφ είχε ποινικό μητρώο αφού νωρίτερα φέτος είχαν ασκηθεί διώξεις εναντίον του για αδίκηματα που σχετίζονται με ναρκωτικές ουσίες και καταπάτηση ιδιωτικής περιουσίας.

Ο δράστης της αιματηρής επίθεσηες παρέμεινε επί μία ώρα μαζί με την ομάδα των πιστών που μελετούσε τη Βίβλο στην εκκλησία πριν ανοίξει πυρ, όπως διευκρίνισε ο αρχηγός της αστυνομίας του Tσάρλεστον Γκρέγκορι Μάλεν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Πριν από τη σύλληψη, σε δηλώσεις του στα τηλεοπτικά δίκτυα, ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας Γκρεγκ Μιούλεν έκανε λόγο για «έγκλημα μίσους».

«Δεν μπορεί να το συλλάβει ανθρώπινος νους ότι κάποιος στην κοινωνία μας σήμερα θα μπει μέσα σε μια εκκλησία όταν άνθρωποι προσεύχονται και θα τους σκοτώσει» δήλωσε ο Μιούλεν.

«Προσευχόμαστε για τις οικογένειες, έχουν μακρύ δρόμο μπροστά τους» είπε ο αιδεσιμότατος Τζέιμς Τζόνσον.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν στις 21:00 τοπική ώρα (04.00 ώρα Ελλάδας). Ο εκπρόσωπος του σερίφη της κομητείας Τσάρλεστον, Έρικ Γουάτσον, ανακοίνωσε ότι πριν το αιματηρό επεισόδιο υπήρξε απειλή για βόμβα κοντά στην εκκλησία.

«Είναι μία ανείπωτη τραγωδία, που εκτυλίχθηκε σε αυτή την ιστορική εκκλησία. Ένας άνθρωπος γεμάτος κακία και μίσος αφαίρεσε τις ζωές πολιτών που είχαν έρθει εδώ για να προσκυνήσουν και να προσευχηθούν» δήλωσε ο δήμαρχος του Τσάρλεστον Τζο Ρίλεϊ.

Ο ναός της Αφρικανικής Επισκοπικής Εκκλησίας Εμμανουήλ των Μεθοδιστών είναι από τους μεγαλύτερους και παλαιότερους στην περιοχή. Χτίστηκε το 1891 και θεωρείται κτήριο ιστορικής σημασίας.