ΚΥΠΡΟΣ

Απάντηση σε Αναστασιάδη οι αποκαλύψεις μας στις 27 Φλεβάρη (VIDEO)

Απάντηση σε Αναστασιάδη οι αποκαλύψεις μας στις 27 Φλεβάρη (VIDEO)

Ας φροντίσει στο διάγγελμά του ο Κύπριος Πρόεδρος να απαντήσει για τους τρεις στόχους των Μέρκελ, Σόιμπλε, Ρέσλερ εναντίον της Λευκωσίας και να δικαιολογήσει την παρουσία γερμανικού πολεμικού πλοίου στην ΑΟΖ

Του Χ.Κ. Λαζαρόπουλου

Ραγδαίες και απρόσμενες είναι οι εξελίξεις στην Κύπρο μετά τις υποχωρήσεις και τις υποκλίσεις που έκανε ο κ. Νίκος Αναστασιάδης κατά τη διάρκεια του Eurogroup. Ωστόσο ο νεοεκλεγμένος Πρόεδρος της Κύπρου διατύπωσε και μια αλήθεια. Υποστήριξε ότι βρέθηκε σε ένα συμβούλιο όπου «όλα ήταν προειλημμένα και τετελεσμένα».

Έτσι επιβεβαίωσε με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο ο Κύπριος πρόεδρος την αποκάλυψη που έχει κάνει ήδη από τις 27 Φεβρουαρίου το “Newsbomb.gr” με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα το οποίο προειδοποιούσε ότι η Κύπρος παραδίδεται στο Βερολίνο. Αυτό το ρεπορτάζ καταρρίπτει κάθε ισχυρισμό από τον κ. Νίκο Αναστασιάδη ότι βρέθηκε σε μια συνεδρίαση του Eurogroup την ατζέντα και την εξέλιξη της οποίας δεν ανέμενε.

Πριν από τρεις εβδομάδες ενημερώσαμε άμεσα, έγκυρα και αντικειμενικά την κοινή γνώμη της Ελλάδας και της Κύπρου για τους σχεδιασμούς που εξυπηρετεί η άκαμπτη στάση της Γερμανίδας καγκελαρίου κ. Άνγκελα Μέρκελ και των αντιπροέδρων της κυρίων Βόλφγκαγκ Σόιμπλε και Φίλιπ Ρέσλερ.

Επειδή χθες αργά το βράδυ διέρρευσαν πληροφορίες από το Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας ότι η κυπριακή αντιπροσωπεία δεν γνώριζε τις προθέσεις του Βερολίνου ας θυμίσουμε τι είχαμε αποκαλύψει. Η Γερμανία πιέζει για την αποστολή τεχνικών κλιμακίων στην Κύπρο και προωθεί τους εξής τρεις στόχους:

1. Έρευνα για το ξέπλυμα «μαύρου χρήματος» από ανεξάρτητη εταιρεία που θα ορίσει το Βερολίνο. Η στάση και οι δηλώσεις του κ. Σόιμπλε επιβεβαίωσε την πληροφορία. Παρουσίασε την Κύπρο ως τη χώρα όπου νομιμοποιείται «μαύρο χρήμα» απ’ όλη την Ευρώπη. Αφού δεν μπορεί να την ελέγξει το Βερολίνο όπως συμβαίνει σε άλλες περιπτώσεις όπως λ.χ. στην Ελβετία, τη Μάλτα ή τη Λεττονία εξέφρασε αμφιβολίες όσον αφορά την εγκυρότητα των ελέγχων που κάνουν οι υπηρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Η αλήθεια είναι ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών φέρεται να έχει δύο απώτερους σκοπούς: α) να μάθει τι γίνεται με τα ρωσικά κεφάλαια που επενδύονται στην Κύπρο και β) να ανακαλύψει τι έγινε η περιουσία του συγχωρεμένου ηγέτη της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς που ανατράπηκε από τρίτες δυνάμεις όταν αρνήθηκε τη δημιουργία προεκτοράτων από το διαμελισμό της χώρας του (λ.χ. όπως το Κοσσυφοπέδιο). Λέγεται ότι ο Μιλόσεβιτς διέθετε τραπεζικούς λογαριασμούς, κεφάλαια και προσωπική περιουσία στην Κύπρο.

2. Επιβολή «κουρέματος» σε καταθέσεις που έχουν γίνει σε κυπριακές τράπεζες. Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης με την αποκαλούμενη «λίστα Λαγκάρντ» οι Γερμανοί άρχισαν να ασκούν πιέσεις και να απαιτούν ελέγχουν στις κυπριακές τράπεζες, ειδικά για τις καταθέσεις με ποσά άνω των 100 χιλιάδων ευρώ. Γι’ αυτό και ο κ. Σόιμπλε απείλησε τους κυρίους Αναστασιάδη και Μιχάλη Σαρρή για συνολικό «κούρεμα» όλων των καταθέσεων κατά 40%.

Στελέχη της γερμανικής καγκελαρίας υποστηρίζουν ότι ανέκαθεν η Κύπρος ήταν η «αχίλλειος πτέρνα» και το «αποκούμπι» της Ελλάδας. Πιστεύουν ότι θα βρουν κρυμμένους λογαριασμούς και χρήματα αν καταφέρουν να καταστήσουν αναξιόπιστο, αδύναμο και άξιο ελέγχου το κυπριακό τραπεζικό σύστημα. Διακινείται η πληροφορία ότι για την επ’ αυτοφόρω σύλληψη του υπουργού Οικονομικών κ. Σαρρή στα Κατεχόμενα κατά τη διάρκεια ομοφυλοφιλικού οργίου με δύο ανήλικους κι έναν 18χρονο Τουρκοκυπρίους οι Γερμανοί ζήτησαν εμπιστευτική ενημέρωση από τις τουρκικές υπηρεσίες!

Εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι ο στόχος του κ. Σόιμπλε για το «κούρεμα» επιτεύχθηκε με τον πιο προκλητικό και αντισυνταγματικό τρόπο.

Προσβολή και οικειοποίηση ιδιωτικών περιουσιών ξένης χώρας όπως έπραξε η Γερμανική κυβέρνηση έναντι των Κυπρίων μέσω της Ε.Ε. έχει να σημειωθεί από την εισβολή των Ναζί στην Πολωνία το 1939. Η λογική που επικράτησε μάλιστα είναι η ίδια με την οποία οι Ναζί αφαίμαξαν πλούτο από την Ελλάδα εν είδει «Κατοχικών Δανείων» και τα οφείλουν ως σήμερα. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ήδη από την Παρασκευή «κάποιοι» κατάφεραν να μετακινήσουν τα χρήματά τους από την Κύπρο σε τρίτους προορισμούς.

3. Αύξηση του εταιρικού φόρου στην Κύπρου, ο οποίος φθάνει σήμερα στο 10% και λειτουργεί ενθαρρυντικά για την προσέλκυση επενδύσεων. Η καγκελάριος κ. Άνγκελα Μέρκελ απαιτεί να επιβληθεί φόρος 25% ενώ όλως τυχαίως από χθες το μεσημέρι κυκλοφορούν πληροφορίες ότι η Μάλτα και η Λεττονία αναμένουν εισροές χρήματος από τη Μεγαλόνησο.

Επίσης, δικηγορικά γραφεία της Μάλτας ανακοίνωσαν αμέσως μετά την απόφαση του Eurogroupγια την Κύπρου ότι δίνουν προμήθεια 20% στην ίδρυση εξωχώριων εταιρειών. Είναι τυχαίο ότι η κυβέρνηση της Μάλτας έχει πάρει σαφείς θέσεις ενάντια σε κάθε προσπάθειας στήριξης και παραμονής της Ελλάδας (και εμμέσως της Κύπρου) στην ευρωζώνη; Έγκυρη πηγή έλεγε μάλιστα ότι στο Λονδίνο γίνονται ζυμώσεις από σοβαρούς επενδυτικούς οίκους ώστε να προσελκυθούν χρήματα στη Βρετανία όπου υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια συγκριτικώς με την ευρωζώνη.

Σε αυτά τα ερωτήματα πρέπει να απαντήσει ο πρόεδρος της Κύπρου κ. Νίκος Αναστασιάδης όταν θα συντάξει το διάγγελμά του προς τον λαό της Μεγαλονήσου και τον Ελληνισμό αν θέλει όντως να μιλήσει από καρδιάς, όπως φέρεται να είπε στους άλλους πολιτικούς αρχηγούς.

Βρώμικο παιγνίδι από τους Τούρκους

Τα πράγματα είναι τόσο σοβαρά στην Κύπρο ώστε αναβλήθηκε η συνεδρίαση της Βουλής για την κύρωση της συμφωνίας επειδή όλα δείχνουν ότι οι πολιτικοί αρχηγοί θα προτιμήσουν ηρωϊκή έξοδο από την ευρωζώνη παρά υποταγή και παράδοση στις ορέξεις του Βερολίνου. Σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται σε εξέλιξη όργιο παρασκηνιακών διαβουλεύσεων ώστε αύριο ή το αργότερο την Τρίτη να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Το ζητούμενο είναι να μην αρχίσουν οι έλεγχοι από τα πολυμελή κλιμάκια του ΔΝΤ και της ΕΚΤ που θέλουν να εγκατασταθούν στη Λευκωσία αρχίζοντας με μειώσεις στους μισθούς και της συντάξεις των Κυπρίων.

Αίσθηση προκαλεί αφ’ ενός η κινητικότητα και το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν οι Τουρκοκύπριοι και το πολιτικοστρατιωτικό κατεστημένο της Άγκυρας για τις εξελίξεις στη Μεγαλόνησο. Δεν είναι τυχαίο ότι προβαίνουν σε διαφόρων ειδών ψυχολογικές επιχειρήσεις εναντίον της κοινής γνώμης τόσο στην ελληνοκυπριακή, όσο και στην τουρκοκυπριακή κοινότητα.

Αναδεικνύουν ως προμήνυμα κατάρρευσης, μάλιστα, την ανακοίνωση ότι την Τρίτη και την Τετάρτη δεν θα λειτουργήσουν τα τραπεζικά καταστήματα στην Κύπρο αλλά και τη στάση που επιδεικνύει ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας κ. Γιάννης Στουρνάρας όσον αφορά στα υποκαταστήματα κυπριακών τραπεζών στη χώρα μας και το δίλημμα αν θα ενταχθούν στο «Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο» ή την «Εθνική Τράπεζα» (που κατέχει την τουρκική “FinansBank” ενώ Καναδός επενδύτης φέρεται να διεκδικεί το πλειοψηφικό μερίδιο των μετοχών της).

Γερμανική φρεγάτα στην ΑΟΖ Κύπρου

Ερωτηματικά προκαλεί επίσης η εμφάνιση του γερμανικού πολεμικού πλοίου F221 που επιχειρεί με Συμμαχικές δυνάμεις νοτίως της Κύπρου, μεταξύ των αποκαλουμένων «οικοπέδων 1, 8 και 9» της κυπριακής ΑΟΖ. Αδιαμφισβήτητο στοιχείο αποτελεί η διαφάνεια την οποία επισυνάπτουμε και προέρχεται από την έγκυρη ιστοσελίδα “marinetraffic.com”.

Επειδή δεν συνηθίζουμε να εντοπίζουμε τόσο εύκολα ανιχνεύσιμο στρατιωτικό σήμα διερωτώμεθα αν το Βερολίνο έστειλε κάποιο μήνυμα προς την ηγεσία της Λευκωσίας, επιβεβαιώνοντας συμβολικώς την «παράδοση». Επίσης συνδέεται με την απώλεια της προγραμματισμένης πτήσης με την οποία θα αποβιβαζόταν στη Λάρνακα ο πρόεδρος Αναστασιάδης ή με τις λαϊκές αντιδράσεις όταν οι Αυτόματες Ταμειακές Μηχανές κατακράτησαν παρανόμως χρηματική περιουσία των Κυπρίων πολιτών;

Ελπίζουμε το διάγγελμα του κ. Αναστασιάδη να διαφωτίσει όλα αυτά τα περίεργα διότι για εμάς στο “Newsbomb.gr” η Κύπρος δεν είναι μακρυά όπως βαυκαλίζονταν κάποιοι το 1974.

Ας ξαναθυμηθούμε το προεκλογικό τηλεοπτικό μήνυμα που έλεγε πολλές αλήθειες για τις περιπέτειες στις οποίες μπαίνει η Κύπρος αλλά απαγορεύθηκε για λόγους που μπορεί να φανταστεί καθένας.

Διαβάστε επίσης: