ΚΥΠΡΟΣ

Θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό

Θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό

Οι προσπάθειες μεταξύ των διαπραγματευτών των δύο κοινοτήτων και των Ηνωμένων Εθνών για επίτευξη συμφωνίας επί κοινής δήλωσης για επανέναρξη των συνομιλιών στο κυπριακό θα συνεχιστούν, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Στυλιανίδης.


Επίσης, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει συμφωνία επί της κοινής δήλωσης, που θα περιλαμβάνει τις βασικές αρχές λύσης του Κυπριακού, όπως αυτές καθορίζονται στα ψηφίσματα του ΟΗΕ.


Όπως έχει επανειλημμένα διασαφηνίσει ο πρόεδρος Αναστασιάδης, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αυτές οι αρχές είναι η βασική προϋπόθεση, έτσι ώστε να αρχίσουν ουσιαστικές συνομιλίες χωρίς τα προβλήματα του παρελθόντος, αλλά με προοπτική κατάληξης και χωρίς να οδηγηθούμε σε συνομιλίες χάρη των συνομιλιών.


«Η ελληνοκυπριακή πλευρά, όπως μέχρι τώρα έπραξε, θα συνεχίσει να προσέρχεται στις διαβουλεύσεις με καλή πίστη και εποικοδομητική διάθεση, με στόχο τη συμφωνία επί της κοινής διακήρυξης η οποία θα προσφέρει προοπτική για συνάντηση των δύο ηγετών και για την έναρξη ουσιαστικού και αποτελεσματικού διαλόγου», κατέληξε ο κ. Στυλιανίδης.