ME TO N & ME TO Σ

To «τρέξτε να γλιτώσετε» δεν είναι σχεδιασμός, είναι πανικός!

To «τρέξτε να γλιτώσετε» δεν είναι σχεδιασμός, είναι πανικός!

Παράπονο δεν έχουμε από τις κυβερνήσεις μας. Έχουμε καεί με όλους. Μας έχουν κάψει όλοι.

ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΣΥΡΙΖΑ κι ΑΝΕΛ… Όποιος κι αν είναι στην εξουσία, μας καίει με συνέπεια και συνέχεια. Κι όλοι έχουν σχέδιο. Για το επόμενο καλοκαίρι. Όπου καιγόμαστε ξανά… Και πάλι υπάρχει σχέδιο. Για το επόμενο καλοκαίρι. Όταν θα καούμε ξανά.

Όλοι θα παράγγελναν πυροσβεστικά αεροσκάφη και οχήματα. Θα προσλάμβαναν πυροσβέστες. Θα έκαναν αντιπυρικές ζώνες. Και πάνω απ’όλα θα αποκαθιστούσαν άμεσα και θα αποζημίωναν ακόμα πιο άμεσα τους πυρόπληκτους/σεισμόπληκτούς/ πλημμυροπαθείς κοκ. Πηγαίντε στο Μάτι, στην Μάνδρα, στο Αρκαλοχώρι, στην Ηλεία, στην Εύβοια και του χρόνου στα μέρη που καίγονται φέτος για να δείτε το άμεσα… Επίσης όλοι έχουν σχέδιο.

Και τα τελευταία χρόνια που οι φωτιές σβήνουν στη… θάλασσα, το σχέδιο είναι «τρέξτε να γλιτώσετε». Εκκενώστε το Λαγονήσι, την Ανάβυσσο, τα Δερβενοχώρια, τη… χώρα! Αυτό είναι το σχέδιο. Και πανηγυρίζουμε που δεν έχουμε καμένους. Αυτό είναι το ταβάνι μας ως χώρα.

Ας το καταλάβουμε για να μην έχουμε και παράλογες απαιτήσεις. Το περισσότερο που μπορούμε να πετύχουμε είναι να μην καίγονται ζωντανοί άνθρωποι! Κι αφού το… πετυχαίνουμε, δεν τρέχει κάστανο που για να σβήσει η φωτιά πρέπει να φτάσει στην ακρογιαλιά!

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα που το σχέδιο είναι τρεχάτε ποδαράκια μου… Δεν πειράζει αν καούν δέντρα, ζώα, σπίτια, αυτοκίνητα, κόποι μιας ζωής… Δεν μας νοιάζει που το σχέδιο είναι το ΜΗ ΣΧΕΔΙΟ. Γιατί εν τέλει το μόνο σχέδιο που έχουν οι κυβερνήσεις μας είναι να σε κοροϊδέψουν.

Και αυτό κάνουν. Ας βγει κάποιος να πει στον κόσμο πόσα πυροσβεστικά αεροσκάφη έχουμε και πόσα πετάνε. Γιατί δεν έχουμε εκσυγχρονίσει τα πυροσβεστικά μέσα εδώ και χρόνια. Γιατί στέλνουμε τους πυροσβέστες «ξεβράκωτους» στη μάχη.

Α… Και τώρα που οι πυροσβέστες σβήνουν φωτιές ποιος οδηγεί τα ασθενοφόρα, όπου και αν υπάρχουν; Καταλάβατε έστω τώρα σε τι χώρα ζούμε;

Αν δεν, είστε τυχεροί… Μακάριοι! Αν καταλάβατε απλά τρέξτε… Μακριά από τη φωτιά, προς το νοσοκομείο ή προς το… εξωτερικό! Αυτό είναι το σχέδιο.