ME TO N & ME TO Σ

Το 28% είναι ντροπή και για τους... μαυραγορίτες!

Το 28% είναι ντροπή και για τους... μαυραγορίτες!

Στο πρωτοσέλιδο της 4/10/23, η εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ” έδωσε με αριθμούς το μέγεθος της ακρίβειας που έχει πλήξει τον κόσμο. Και παρά το γεγονός ότι η γενικότερη αίσθηση στην τσέπη μας, κάθε φορά που πάμε στο σούπερ μάρκετ είναι πως τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα, το 28% που έχουν αυξηθεί οι τιμές κατά μέσο όρο σχεδόν σε όλα τα είδη μέσα σε έναν χρόνο, αρκεί για να σε πιάσει πανικός.

Εκτός κι αν είσαι από αυτούς που πήραν ανάλογη αύξηση κι δεν σε χάλασε καθόλου αυτό το ράλι. Επειδή δεν είσαι, κανείς δεν είναι στην Ελλάδα του 2023 μ.Χ. πάμε παρακάτω. Υπάρχει εξήγηση για αυτό το 28%; Όχι. Κι όχι πόλεμος να γίνεται στην Ουκρανία αλλά ο… πόλεμος των άστρων να συμβεί, 28% οι τιμές δεν θα ανέβαιναν. Άρα; Άρα όταν αφήνεις ελεύθερους τους σύγχρονους μαυραγορίτες να πουλάνε όσο θέλουν, ό,τι θέλουν, όποτε θέλουν, ο καταναλωτής παύει να είναι καταναλωτής.

Γίνεται πρόβατο επί σφαγή. Πρόσεξε, δεν συζητώ καθόλου για το λάδι που μέσα σε ένα χρόνο έχει όχι 28% αλλά 100% αύξηση και ο τενεκές έγινε… ουίσκι στα μπουζούκια. Άλλη ντροπή εκεί. Μεγαλύτερη. Μιλάω για τα απλά τα καθημερινά που παίρνει ένα νοικοκυριό κάθε εβδομάδα! Κι όλα αυτά μαζί με τους λογαριασμούς του ρεύματος που έχουν εκτοξευτεί…

Και φυσικά μαζί με τον… λογαριασμό από την καταστροφή της Θεσσαλίας, δηλαδή το 5% του ΑΕΠ που έρχεται! Σε αυτή τη χώρα ζεις και θα ζεις. Και θα παλεύεις να τα βγάζεις πέρα κάθε μήνα. Με αίμα! Γι’αυτό δεν αντέχω όλους εκείνους που προσπαθούν να μας πείσουν ότι ζούμε αλλού. Που μας έπεισαν δηλαδή ότι όλα πάνε τέλεια. Παντού.

Από τις φωτιές και τις πλημμύρες μέχρι το… σούπερ μάρκετ. Λες και δεν ζούμε. Η Ελλάδα πάντα ήταν ωραία χώρα για όσους έχουν πολλά λεφτά. Απλά βολεύονταν κι όσοι έβγαζαν ένα μεροκάματο.

Όχι πια. Τώρα κάθε μήνας είναι Survivor. Χωρίς το έπαθλο.