σειρές 2023
Πηγή: Newsbomb.gr
MEDIA

Οι νέες σειρές του 2023 - Η επέλαση της μυθοπλασίας συνεχίζεται

Οι ελληνικές σειρές που ετοιμάζονται να βγουν στον αέρα το 2023.

Αν το πρώτο μισό της τηλεοπτικής σεζόν είχε νικητή αυτό θα ήταν οι ελληνικές σειρές. Η μυθοπλασία απέδειξε ότι έχει θέση στον προγραμματισμό των καναλιών, με το κοινό να αγκαλιάζει τις ποιοτικές δουλειές που έγιναν χαρίζοντάς τους σαρωτικά ποσοστά. Έτσι, οι ιθύνοντες αποφάσισαν να φουλάρουν τις μηχανές τους και το δεύτερο μισό, με νέες παραγωγές να ετοιμάζονται να βγουν στον αέρα.

ΕΡΤ1

Στην ΕΡΤ1 αναμένουμε νέες σειρές. Μία από αυτές το «Βραχιόλι της φωτιάς». Με ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών, ανάμεσα στους οποίους οι Νίκος Ψαρράς, Ελισάβετ Μουτάφη, Χρήστος Λούλης, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Νεφέλη Κουρή και με την υπέροχη μουσική του Μίνωα Μάτσα, το σίριαλ, μέσα από οκτώ επεισόδια, μας ταξιδεύει στις αρχές του 20ού αιώνα, σε μια εποχή με αλλεπάλληλες συγκρούσεις, δυνατούς έρωτες και ανελέητες φωτιές. Η μεγάλη πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης του 1917 αναγκάζει την οικογένεια του Εβραίου επιχειρηματία Μωής Κοέν να αναζητήσει καταφύγιο σε έναν τσιγγάνικο καταυλισμό. Εκεί, η σύζυγός του, Μπενούτα, φέρνει στον κόσμο τον Ιωσήφ, ένα παιδί γεννημένο κυριολεκτικά μέσα στη φωτιά. Η ιστορία της φωτιάς, που άλλοτε δημιουργεί και άλλοτε καταστρέφει, δείχνει να ακολουθεί τον Ιωσήφ σε όλη του τη ζωή. Η οικογένειά του ζει τον εμπρησμό του Κάμπελ, τη χρεοκοπία του πατέρα και τη φυγή της μεγάλης του αδελφής, Ζακλίν, από το σπίτι, προκειμένου να ζήσει τον απαγορευμένο έρωτά της με τον χριστιανό Κωνσταντίνο. Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος «καίει» όσα ο Ιωσήφ γνώριζε μέχρι τότε, με τραγική κατάληξη τη μεταφορά της οικογένειας στο κολαστήριο του Άουσβιτς. Κι όμως, μέσα από όλα αυτά, υπάρχει ένα υλικό που αντέχει ακόμα. Που καμιά φωτιά δεν καταφέρνει να το λιώσει, αλλά αντίθετα το κάνει ακόμα πιο δυνατό!

Χρήστος Λούλης
Χρήστος Λούλης


«Η Πτώση», διά χειρός Τίνας Καμπίτση, σε σκηνοθεσία Χρίστου Γεωργίου, θα ολοκληρώσει τη λίστα με τις νέες σειρές της ΕΡΤ1. Χρήστος Λούλης, Ιωάννης Παπαζήσης, Λένα Παπαληγούρα, Εριέτα Μανούρη, Βάνα Πεφάνη θα κρατήσουν κάποιους από τους κεντρικούς ρόλους σε μία σειρά που θα συζητηθεί. Ενα βράδυ, ο καταξιωμένος χειρουργός Φίλιππος Ραζής (Χρήστος Λούλης) βρίσκει έξω από το νοσοκομείο ένα εγκαταλελειμμένο 12χρονο κορίτσι Ρομά, που σφαδάζει από τον πόνο. Ο ίδιος βρίσκεται εκτός υπηρεσίας, όμως βλέποντας ότι ο χρόνος δεν είναι με το μέρος της, αποφασίζει να τη χειρουργήσει ο ίδιος. Στο χειρουργείο συνειδητοποιεί ότι ο νεφρός του κοριτσιού λείπει. Το επόμενο πρωί, το κορίτσι πεθαίνει και κανείς δεν ψάχνει για αυτό εκτός από την Μπελού Αλσάμπα (Αλίκη Ανδρειωμένου), μια μετανάστρια που φαίνεται να γνωρίζει γιατί το κορίτσι πέθανε. Προσεγγίζει τον Φίλιππο και του ζητάει να τη βοηθήσει, επειδή η ζωή της κινδυνεύει από εκείνον, τον Σιρχάν (Πανάγος Ιωακείμ), που οδήγησε στον θάνατο τη μικρή Ρομά. Τώρα, ο Φίλιππος πρέπει να πάρει μια απόφαση ζωής… Να ασχοληθεί με τη γυναίκα του, Μαριτίνα Απέργη (Θάλεια Ματίκα), ή να αγωνιστεί για έναν καλύτερο κόσμο; Οταν αποφασίσει να βοηθήσει την Μπελού, ο κόσμος θα γυρίσει… ανάποδα για τον ίδιο. Η διοικητής του νοσοκομείου Γαλάτεια Παράσχη (Βάνα Πεφάνη) δεν φαίνεται να είναι με το μέρος του, η συνεργάτης του, γιατρός ογκολόγος, Εριέττα Φωτιάδη (Λένα Παπαληγούρα), θα προσπαθήσει να τον σταματήσει κι όλο το νοσοκομείο θα βρεθεί εναντίον του, με αποτέλεσμα ο ίδιος θα βρεθεί πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Όσον αφορά στην «Παραλία»; Βασισμένη στο βιβλίο «Το Κορίτσι με το Σαλιγκάρι», της Πηνελόπης Κουρτζή, η σειρά ήδη έχει συζητηθεί πολύ. Ενώ προοριζόταν να βγει άμεσα, τελικά μπορεί τα σχέδια να αλλάξουν και να προβληθεί αργότερα. Η ιστορία πάντως είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, όπως και το καστ. Η πρωταγωνίστρια είναι η Δανάη Μιχαλάκη και στο πλευρό της θα δούμε μοναδικούς κι αγαπημένους μας ηθοποιούς, όπως τους Κώστας Νικούλι, Μάκη Παπαδημητρίου, Δημήτρη Μοθωναίο, Γιούλικα Σκαφίδα, Μπέττυ Λιβανού, Αλέξανδρο Λογοθέτη, Νίκο Ψαρρά, Γιώργο Νινιό. Η Δανάη θα υποδυθεί την Υπατία Αρχοντάκη, μία κοπέλα που μεγάλωσε στην Κρήτη και σπούδασε στο Λονδίνο. Επιστρέφοντας στα Μάταλα, θα ανακοινώσει τον γάμο της με τον Γιάννη Κακουράκη. Ομως ένα γεγονός, με το οποίο θα έρθει αντιμέτωπη, θα της αλλάξει τη ζωή. Μια πρόσκληση, ένας καταυλισμός χίπηδων, μια γνωριμία, μια δολοφονία και ένα ένοχο μυστικό από το παρελθόν είναι μερικά από αυτά που θα παρακολουθήσουμε.

Και το STAR στη μάχη

Μετά την καθημερινή σειρά «Τρία Μίλια», το STAR ετοιμάζει μία ακόμη δυνατή επιλογή. Συγκεκριμένα, θα εντάξει στον προγραμματισμό του μία νέα σειρά, αστυνομικό θρίλερ με δόσεις χιούμορ, θέλοντας να επενδύσει στη μυθοπλασία. Πρωταγωνιστές η Σμαράγδα Καρύδη και ο Νίκος Κουρής, δύο καταξιωμένοι ηθοποιοί που έχουν πρωταγωνιστήσει σε μεγάλες επιτυχίες και έχουν αγαπηθεί πολύ από το κοινό. Ο Νίκος θα υποδυθεί έναν αστυνομικό που θα προσπαθεί να λύσει μεγάλες υποθέσεις, ενώ η Σμαράγδα μία γυναίκα με πολύ υψηλό δείκτη νοημοσύνης που θα μπει στην αστυνομία παίζοντας σπουδαίο ρόλο στην υπόθεση.

Νίκος Κουρής
Νίκος Κουρής

Το νέο «χαρτί» του ALPHA

Η λίστα με τις σειρές του ALPHA δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη. Μετά τη μεγάλη επιτυχία του «Σασμού», αλλά και των σίριαλ «Ο Παράδεισος των Κυριών», «Αυτή η νύχτα μένει», «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα», το επόμενο διάστημα θα βγει στον αέρα ο «Γιατρός». Βασισμένο στο ιταλικό φορμάτ «Nelle tue Mani», στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα βρεθούν οι Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Δήμητρα Σιγάλα, Μανώλης Κλωνάρης, Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, η Βασιλική Τρουφάκου. Στην εκπομπή «Happy Day», μάλιστα, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης δήλωσε: «Έχω να κάνω τηλεόραση 15 χρόνια. Γιατί τώρα; Γιατί τώρα μου προτάθηκε κάτι που έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον για εμένα. Είναι ένας γιατρός που είναι τρομερά καλός, παθολόγος αλλά και πολύ ψυχρός για λόγους που θα μάθουμε στην συνέχεια. Τον πυροβολεί ο πατέρας ενός ασθενούς του, παρά τρίχα να πεθάνει, δεν πεθαίνει αλλά χάνει την μνήμη του. Βρίσκεται από την κορυφή, στα τελευταία σκαλοπάτια».

Βασιλική Τρουφάκου
Βασιλική Τρουφάκου

Τι συμβαίνει με ΑΝΤ1 και MEGA

Τα στελέχη του καναλιού του Αμαρουσίου έχουν ήδη αναφέρει ότι ετοιμάζουν μία μεγάλη παραγωγή μυθοπλασίας με τον τίτλο «Μάγισσα». Με την υπογραφή του διδύμου που έκανε τη διαφορά και έδειξε ξανά το δρόμο σε όλους για το πώς πρέπει να γίνονται οι σειρές με τις «Άγριες Μέλισσες», της Μελίνας Τσαμπάνη και του Πέτρου Καλκόβαλη, η εν λόγω παραγωγή ετοιμάζεται να «μαγέψει» τους τηλεθεατές. Η ιστορία τοποθετείται στο 1818, τότε που οι Έλληνες ετοίμαζαν στην επανάστασή τους, απέναντι στον τουρκικό ζυγό. Στη Μάνη, δύο οικογένειες που χωρίζονται από μακροχρόνια βεντέτα, αποφασίζουν να ενωθούν για χάρη του επαναστατικού αγώνα. Παντρεύουν τα παιδιά τους και μετά από λίγο καιρό γεννιέται το εγγόνι τους… Λίγες ημέρες μετά τη γέννησή του, όμως, το μωρό εξαφανίζεται και η υπηρέτρια το βρίσκει νεκρό στο ποτάμι. Κι ενώ όλοι περίμεναν η σειρά να βγει στον αέρα στις αρχές του 2023, ίσως πάρει παράταση για αργότερα. Η παραγωγή είναι μεγάλη και απαιτητική και οι συντελεστές θέλουν να είναι σίγουροι για το τελικό αποτέλεσμα, πριν κάνουν πρώτη επίσημη.

Όσον αφορά στο MEGA; Ο δεύτερος κύκλος του «Άγιου Παΐσιου» αλλά και το «Milky Way» υπάρχουν στη λίστα των ιθυνόντων χωρίς όμως να έχουν ληφθεί αποφάσεις. Ειδικά το «Milky Way» είναι από τις παραγωγές που έχουν συζητηθεί.

Ο Βασίλης Κεκάτος, ο σκηνοθέτης που βραβεύτηκε με Χρυσό Φοίνικα ταινίας μικρού μήκους στις Κάννες, υπογράφει τη νέα μίνι σειρά οκτώ επεισοδίων.

Το «Milky Way» είναι, σύμφωνα με τον καταξιωμένο διεθνώς 30χρονο κινηματογραφιστή, η ιστορία μιας έφηβης, η οποία «αντιτίθεται σε αυτό που ο περίγυρός της προσπαθεί να της επιβάλει ως σωστό και ηθικό, για να βρει τελικά τον δικό της δρόμο στη ζωή, διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμα στην αυτοδιάθεση». Σε μια ανώνυμη ορεινή πόλη, η 17χρονη Μαρία, τελειόφοιτη Λυκείου, ονειρεύεται να γίνει χορεύτρια. Οι ονειροπολήσεις της σταματούν όταν μένει έγκυος από τον φίλο της, τον Τάσο, έναν νεαρό που έχει περάσει όλη του τη ζωή δουλεύοντας στο μοναδικό βενζινάδικο της πόλης. Η οικογένεια και οι φίλοι της σπεύδουν να «αγκαλιάσουν» το νέο της εγκυμοσύνης της, χτίζοντας, όμως, για εκείνη έναν δρόμο γεμάτο περιορισμούς. Μέχρι που στη ζωή της εμφανίζεται ο Τζο, ένα αγόρι που ξεχωρίζει από το συντηρητικό περιβάλλον της τοπικής κοινωνίας. Οι δυο τους θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες και συγκινήσεις που θα φέρει τη Μαρία αντιμέτωπη με το μεγαλύτερο δίλημμα. Οσον αφορά στους πρωταγωνιστές, οι Κορίννα Ντουλλάαρτ, Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Γιούλικα Σκαφιδά, Θέμις Μπαζάκα, Αργύρης Μπακιρτζής, Μαρία Καλλιμάνη, Σοφία Κόκκαλη, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Τόνια Σωτηροπούλου είναι μερικοί από τους ταλαντούχους και καταξιωμένους ηθοποιούς που θα δούμε.

Διαβάστε επίσης

«Maestro»: Oι πέντε ηθοποιοί που αποθεώσαμε

Οι ωραίοι πρωταγωνιστές των σειρών της TV και οι ιστορίες ζωής τους

Και οι 7 είναι υπέροχες: Οι σειρές που μας έρχονται από το εξωτερικό

Οι μεγάλοι τηλεοπτικοί έρωτες της σεζόν


Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ