MEDIA

Καίτη Γαρμπή: «Θα μας πάρουν την Άννα Βίσση» - Η αντίδραση για το 4άρι στην Κύπρο στη Eurovision

Καίτη Γαρμπή: «Θα μας πάρουν την Άννα Βίσση» - Η αντίδραση για το 4άρι στην Κύπρο στη Eurovision

Με ανάρτησή της μάλιστα η Καίτη Γαρμπή κατήγγειλε τον βαθμό που έδωσε η επιτροπή στην Κύπρο στον τελικό της Eurovision 

Πολλές ήταν η αντιδράσεις που προκλήθηκαν με το 4άρι που έδωσε η Ελλάδα στην Κύπρο στον τελικό της Eurovision. Μάλιστα, αυτό το 4άρι που έδωσε η Ελλάδα στην Κύπρο θεωρείται αρκετά πιθανό να στέρησε στη χώρα μία θέση στην πρώτη 10άδα της φετινής Eurovision.

Αυτό το 4άρι προκάλεσε τόσο την έντονη αντίδραση των χρηστών του Διαδικτύου όσο και αυτή της Καίτης Γαρμπή. Με ανάρτησή της μάλιστα η Καίτη Γαρμπή κατήγγειλε τον βαθμό που έδωσε η επιτροπή στην Κύπρο, λέγοντας: «Στερήσαμε από την Κύπρο τη δεκάδα που άξιζε πραγματικά, επειδή η ελληνική επιτροπή δεν ντράπηκε κι έδωσε 4 στον Andrew Lambrou. Κανονίστε με τις βλακείες σας εκεί να συνεχίσετε έτσι & στο τέλος να μας πάρουν πίσω οι Κύπριοι από το χαλούμι μέχρι τη θεά Άννα Βίσση! #eurovisiongr».

Πάντως, για πρώτη φορά η Ελλάδα στέρησε το 12άρι στην Κύπρο που τα προηγούμενα χρόνια θεωρούταν αυτονόητο, λόγω των αδελφικών δεσμών των δύο χωρών.

Eurovision 2023: Πανικός στο Twitter με το «Δώσαμε 4» για τη βαθμολογία στην Κύπρο

Η Eurovision 2023 ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 14 Μαΐου, με τη Σουηδία και τη Loreen να ανεβαίνουν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Η τραγουδίστρια ερμήνευσε το τραγούδι Tattoo και συγκέντρωσε 583 βαθμούς στο σύνολο, οδηγώντας την επόμενη διοργάνωση – κατά πάσα πιθανότητα – στη Στοκχόλμη.

Αυτό που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων ήταν οι 4 βαθμοί που έδωσε η κριτική επιτροπή της Ελλάδας στη συμμετοχή της Κύπρου και το «Break a Broken Heart» που ερμήνευσε ο Andrew Lambrou.

Η πενταμελής κριτική επιτροπή έδωσε τους 12 βαθμούς στο Βέλγιο ενώ στην Κύπρο χάρισε… μόλις 4 βαθμούς. Αντιθέτως το ελληνικό τηλεοπτικό κοινό, χάρισε απλόχερα το… παραδοσιακό 12άρι.

Με αυτή τη βαθμολογία που έλαβε η Κύπρος περιορίστηκε στη 12η θέση με 126 βαθμούς, απέχοντας μόλις τρεις βαθμούς από την είσοδό της στη δεκάδα. Αρκετοί ήταν στο Twitter που εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για την ελληνική κριτική επιτροπή, η οποία δεν τήρησε τις… παραδόσεις και κατεπέκταση «στέρησε από την Κύπρο μία θέση στην πρώτη δεκάδα του τελικού.

Πώς ψήφισε η κριτική ελληνική επιτροπή

Η επιτροπή της Ελλάδας ψήφισε στη Eurovision 2023 ως εξής:

Σερβία – 1

Ελβετία – 2

Αλβανία – 3

Κύπρος – 4

Αυστραλία – 5

Σουηδία – 6

Αυστρία – 7

Σχετικές ειδήσεις

Σαρμπέλ: «Όταν γύρισα από τη Eurovision δεν μου κανόνισαν ούτε ταξί για να πάω στο σπίτι μου»

Eurovision 2023 - Ανδρέας Μικρούτσικος: «Είναι άδικο που η Ελλάδα έδωσε το 12αρι στο Βέλγιο»

La Zarra: Η απρεπέστατη χειρονομία της Γαλλίδας στη Eurovision 2023