MEETING POINT

Διαμαντοπούλου στο Newsbomb.gr: Η άνοδος του ΚΙΝΑΛ δίνει προοπτική διακυβέρνησης και στον ΣΥΡΙΖΑ

Συνέντευξη της Άννας Διαμαντοπούλου στο Meeting Point και την Όλγα Τρέμη
Συνέντευξη της Άννας Διαμαντοπούλου στο Meeting Point και την Όλγα Τρέμη

H συνέντευξη της Άννας Διαμαντοπούλου στο Meeting Point και την Όλγα Τρέμη

Νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό μετά την εκλογή νέας ηγεσίας και τη δημοσκοπική άνοδο του ΚΙΝΑΛ βλέπει η Αννα Διαμαντοπούλου, πρόεδρος του Δικτύου για την Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, πρώην υπουργός και πρώην επίτροπος στην Ε.Ε.

Η Άννα Διαμαντοπούλου, στη συνέντευξή της στο Meeting Point και την Όλγα Τρέμη λέει ότι «η αύξηση της δύναμης του ΚΙΝΑΛ δίνει προοπτική διακυβέρνησης και στον ΣΥΡΙΖΑ». Όπως εξηγεί, η προοπτική συνεργασίας των δύο κομμάτων είναι δύσκολη – «το αίμα είναι νωπό ακόμη» λέει χαρακτηριστικά -, αλλά η δημοσκοπική άνοδος του ΚΙΝΑΛ δίνει ρεαλιστική υπόσταση στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για προοδευτική διακυβέρνηση.

Εκτιμά ότι είναι δύσκολο να γίνουν πρόωρες εκλογές, και λέει ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης έως την ημέρα που θα ανοίξουν οι κάλπες είναι υποχρεωμένος να μιλά για πολιτική αυτονομία. Επισημαίνει όμως πως μετά τις εκλογές δεν θα μπορέσει να αποφύγει το δίλημμα κι εκεί, υπό προϋποθέσεις, δηλώνει ότι η ίδια δεν αποκλείει ακόμη και την συνεργασία του Κινήματος Αλλαγής με τον ΣΥΡΙΖΑ. Τονίζει, δε, ότι «εκείνο που πρέπει να κάνει το ΚΙΝΑΛ είναι να πει ότι δεν θα αφήσει την χώρα ακυβέρνητη».

Η Άννα Διαμαντοπούλου λέει ακόμη πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια πολιτική δύναμη που να εκφράζει απόλυτα το κέντρο, σημειώνει ότι ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ πρέπει να δώσει νόημα την έννοια της σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα και προειδοποιεί για τον κίνδυνο ανόδου της ακροδεξιάς στην Ευρώπη.

Για την πανδημία θεωρεί πως η κυβέρνηση έπρεπε να είχε κάνει μια διαφορετική καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού –«καμπάνια αγάπης και όχι φόβου», λέει - , για τη διαχείριση των κρίσεων και των ακραίων καιρικών φαινομένων λέει πως τα προβλήματα οφείλονται στην ασυνέχεια της διοίκησης και της διακυβέρνησης της χώρας και για τη βία και την ανομία στα Πανεπιστήμια τονίζει πως είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί όταν δεν αλλάζει το μοντέλο διοίκησης.

Μιλά επίσης για το έργο του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση, τονίζει ότι η ψηφιακή μετάβαση έπρεπε να είναι ο νέος εθνικός στόχος, ενώ για το ενδεχόμενο δικής της επιστροφής στην κεντρική πολιτική σκηνή λέει πως «στην πολιτική ποτέ δεν λες ποτέ».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.