ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Folli Follie: Εξελίξεις στα Διοικητικά και στην οικονομική αναδιάρθρωση

Folli Follie: Εξελίξεις στα Διοικητικά και στην οικονομική αναδιάρθρωση
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παράλληλες εξελίξεις στο μέτωπο της αναδιάρθρωσης και της Διοίκησης της Folli Follie είχαμε την Παρασκευή (14/02), με τις εποπτικές Αρχές να προσπαθούν να ανακτήσουν τον έλεγχο και να ελαχιστοποιήσουν τις παρεμβάσεις της οικογένειας Κουτσολιούτσου στην εταιρεία.

Σήμερα ανακοινώθηκε η έναρξη της διαδικασίας πρόσκλησης εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Folli Follie προς τους ομολογιούχους της εισηγμένης προκειμένου να παράσχουν την συγκατάθεση τους (Consent Solicitation) για την οικονομική αναδιάρθρωση του Ομίλου.

Η Folli Follie έχει πραγματοποιήσει μακρές συζητήσεις με συμβούλους μιας ad hoc ομάδας ανέγγυων πιστωτών καθώς και των κατόχων τίτλων Schuldschein και κατέληξε σε κατ 'αρχήν συμφωνία για την οικονομική αναδιάρθρωση του Ομίλου, έτσι ώστε -υπό την προϋπόθεση ότι θα επιτευχθούν τα απαιτούμενα επίπεδα έγκρισης με την ολοκλήρωση εκάστης συνεδρίασης ομολογιούχων- να έχει τις απαραίτητες συγκαταθέσεις για να προχωρήσει στην ολοκλήρωση των βασικών εγγράφων και να επικυρωθεί το σχέδιο εξυγίανσης από τους πιστωτές πριν από την κατάθεση στο αρμόδιο Δικαστήριο.

Σύμφωνα με τη Folli Follie, η πρόταση αναδιάρθρωσης λαμβάνει υπόψη τα συμφέροντα όλων των εμπλεκομένων φορέων και στοχεύει στην επίτευξη της απαιτούμενης επιχειρησιακής ανάκαμψης και μιας βιώσιμης κεφαλαιακής διάρθρωσης για να διασφαλίσει τη συνεχιζόμενη βιωσιμότητα της εταιρείας.

Ωστόσο, πέραν από την έναρξη της διαδικασίας πρόσκλησης των πιστωτών εξελίξεις είχαμε και όσον αφορά στη Διοίκηση της Folli Follie.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς υπέβαλε σήμερα αίτημα στο Μονομελές Πρωτοδικείο για το διορισμό νέας διοίκησης στη Folli Follie με προσωρινή διαταγή. Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στο να μπλοκάρει πιθανές κινήσεις της οικογένειας Κουτσολιούτσου, εν όψει της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας στις 20 Φεβρουαρίου.

Πηγή: Cnn.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr