ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επιστροφή στην ουσία: Νιώθουμε περισσότερα, όταν μοιραζόμαστε περισσότερα

Επιστροφή στην ουσία: Νιώθουμε περισσότερα, όταν μοιραζόμαστε περισσότερα

Μέχρι και πριν από μερικούς μήνες, δε θα μπορούσαμε να… διανοηθούμε οποιαδήποτε γιορτή χωρίς βόλτα στα μαγαζιά για δώρα, χωρίς εξόδους με φίλους και κεράσματα, χωρίς «στριμωξίδι» στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης ή τις υπαίθριες εορταστικές παραστάσεις, χωρίς ακόμα και υπερβολές, προκειμένου να ανταποκριθούμε σε κάποια «στάνταρτς», τα οποία αγωνιζόμασταν να φτάσουμε. Κι όμως όλα αυτά φέτος μοιάζουν τόσο μακρινά κι απρόσιτα που εδώ και αρκετό καιρό έχουν τεθεί εκτός συζήτησης. Είναι πλέον δεδομένο και το έχουμε αποφασίσει και αποδεχθεί – λιγότερο ή περισσότερο – πως, φέτος, είναι όλα διαφορετικά.

Τι σημαίνει όμως στην ουσία του αυτό το «διαφορετικά»; Σημαίνει, καταρχάς, πως ζούμε αλλιώς. Ζούμε αλλιώς, σημαίνει, μήπως, πώς ζούμε «λιγότερο»; Όχι, αντιθέτως, σημαίνει πως ζούμε κάθε στιγμή περισσότερα, διότι τώρα στοχεύουμε στην ουσία των πραγμάτων και των καταστάσεων, στην ουσία των ανθρώπων γύρω μας, στην ουσία όσων είναι δίπλα μας και μας κάνουν να αισθανόμαστε ασφαλείς. Κι αυτός είναι ο κύριος λόγος που πλέον στη ζωή μας αισθανόμαστε αισιόδοξοι για τα απλά, τα καθημερινά και αποζητούμε ουσιαστική ικανοποίηση από ό,τι κι αν βάζουμε στη ζωή μας. Διότι, στόχος μας είναι η συναισθηματική μας ολοκλήρωση, η ικανοποίηση των αναγκών της ψυχής και της καρδιάς μας πρωτίστως – όλα τα άλλα ακολουθούν και πλέον το γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά.

Μπορεί κάποιος να υποθέσει πως χρειάστηκε να «χάσουμε» όλο το περιτύλιγμα, ώστε να μείνει ολοκάθαρη μπροστά μας η ουσία. Χρειάστηκε να φύγουν από μπροστά μας όλα τα μεγάλα λόγια, όλες οι υποσχέσεις που γέμιζαν τα αυτιά μας, όλες οι υπερβολές, από όλες τις κατευθύνσεις, ώστε να μείνει μόνο η ουσία των πραγμάτων και των καταστάσεων, ώστε να την εκτιμήσουμε και να την αναζητήσουμε. Ώστε να είναι αυτή που μας ενδιαφέρει, αυτή που επιδιώκουμε και, πράγματι, να ζούμε αλλιώς.

Μοιραζόμαστε και αισθανόμαστε

Στην πρώτη θέση των αξιολογήσεών μας, πλέον, κατατάσσουμε την ανάγκη να μοιραζόμαστε. Να μοιραζόμαστε με τους συνανθρώπους μας προσφέροντάς τους ό,τι μπορούμε, ό,τι κι αν είναι αυτό που έχουμε. Όταν προσφέρουμε, όταν μοιραζόμαστε αυτό που έχουμε, τότε βρίσκουμε την ουσία.

Μοιραζόμαστε όμως και εμπειρίες με τους αγαπημένους μας, εμπειρίες που μας γεμίζουν κοινές αναμνήσεις, που μας δίνουν δύναμη να συνεχίζουμε στο αύριο με βλέμμα γεμάτο προσμονή για τα καλύτερα που έρχονται. Το συναίσθημα που μας κατακλύζει όταν βρισκόμαστε με αγαπημένους μας και ζούμε μαζί τους εμπειρίες που μπορεί να είναι καθημερινές, ίσως και ασήμαντες, αλλά και τόσο σημαντικές, ώστε να καθορίσουν την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα μας, δύσκολα μπορεί να συγκριθεί με κάτι άλλο. Ακόμα και τώρα, που ίσως να μην έχουμε δίπλα μας τους δικούς μας ανθρώπους, που ίσως η απόσταση και οι συνθήκες να μην το επιτρέπουν, γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά πως αυτή θα είναι η προτεραιότητά μας: Να τους φέρουμε κοντά μας με όποιον τρόπο και όσο πιο συχνά μπορούμε – και, ευτυχώς, η τεχνολογία είναι ο μεγάλος μας σύμμαχος να προχωρήσουμε και να μοιραστούμε κάθε στιγμή περισσότερα μαζί τους!

Επιλέγουμε αξιόπιστα

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο σήμερα, κάνουμε στην άκρη όσους μας δίνουν αλόγιστα, μεγάλες υποσχέσεις. Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά πως σημασία έχει η ουσία και όχι η υπερβολή. Σημασία έχει αυτό που λέμε να το εννοούμε και, κυρίως, να μπορούμε να το κάνουμε πραγματικότητα, κάθε στιγμή περισσότερο – η Anytime δίνει σιγουριά στη ζωή μας, προσφέροντάς μας ασφάλεια για το σπίτι και το αυτοκίνητό μας, απλά, εύκολα, γρήγορα και ουσιαστικά. Είναι η ήρεμη δύναμη στην καθημερινότητά μας, που ικανοποιεί τις ανάγκες μας άμεσα και με τον πιο απλό τρόπο. Έτσι, εμείς μπορούμε να ζούμε αλλιώς, να απολαμβάνουμε την ουσία των πραγμάτων, να μοιραζόμαστε, να προσφέρουμε, να διασκεδάζουμε.

Μερικές ώρες δημιουργίας στην κουζίνα μας, μπορεί να είναι απόλυτα διασκεδαστικές. Αρχικά λοιπόν, διασκεδάζουμε και στη συνέχεια, μοιραζόμαστε. Πρώτα μοιραζόμαστε, κάνουμε share, τη φωτογραφία της δημιουργίας μας στα social media – είναι κι αυτό μέρος της διασκέδασης! Και για όσους αναρωτιούνται «μα τι το κάνει ένας άνθρωπος τόσο φαγητό;», η απάντηση δεν είναι παρά η «ίδια»: Μοιραζόμαστε τις φωτογραφίες, μοιραζόμαστε όμως και το ίδιο το φαγητό - με τους αγαπημένους μας, με τους γείτονες, με ανθρώπους που δεν έχουν ένα πιάτο ζεστό φαγητό στο τραπέζι τους κι εμείς τους το προσφέρουμε… #morecooking λοιπόν, ακριβώς για να νιώθουμε κάθε στιγμή περισσότερα.

Γιατί; Διότι, τώρα πια, γνωρίζουμε πως αυτή είναι η ουσία για να ζούμε κάθε στιγμή περισσότερα: Να στήνουμε τη δική μας γερή βάση, με σταθερούς πυλώνες που μας παρέχουν ακριβώς όσα χρειαζόμαστε για να ανοίγουμε τα φτερά μας κάθε στιγμή πιο πολύ, για να γεμίσουμε συναισθήματα, να γεμίσουμε εμπειρίες, να γεμίσουμε προσφέροντας ό,τι μπορούμε!

#moreanytime