ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κινητήριος δύναμη για την οικονομική ανασυγκρότηση οι ΚΟΙΝΣΕΠ

Κινητήριος δύναμη για την οικονομική ανασυγκρότηση οι ΚΟΙΝΣΕΠ

Σε Διακήρυξη η οποία θα αποτελέσει τη βάση ενός Πλαισίου Συμφωνίας Αρχών και Αξιών, καθώς και ενός Κώδικα Δεοντολογίας που πρόκειται να συνδιαμορφωθεί το αργότερο μέχρι τον Μάρτιο 2016, κατέληξε το Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας 2015.

Στο διήμερο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών αναδείχθηκε ως ιδιαίτερα σημαντική, η συμβολή της κοινωνικής επιχείρησης στην οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση της Ελλάδας.

Οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες στο συνέδριο, επιβεβαίωσαν την άποψη ότι οι επιχειρήσεις κοινωνικής οικονομίας έχουν τη δυνατότητα να αποτελέσουν μία από τις βασικές κινητήριες δυνάμεις για την κοινωνική και οικονομική ανασυγκρότηση της Ελλάδας.

Μέσω αυτών μπορούν να προωθηθούν καινοτόμες και βιώσιμες λύσεις για τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα σήμερα.

Το Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας - http://seforum.gr/se-forum-2015/diakiryksi-seforum2015/ - φιλοδοξεί να αποτελέσει τη βάση για να μοιράζονται ιδέες και δράσεις, ώστε να απελευθερώσουν το δυναμικό της κοινωνικής επιχείρησης με στόχο μια πιο πλουραλιστική, βιώσιμη, κυκλική/πράσινη, υπεύθυνη και περισσότερο ανθεκτική, ελληνική οικονομία. Για μια πιο δίκαιη και περιεκτική (inclusive) ελληνική κοινωνία, και για μια κοινωνικο-οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα που βασίζεται στις κοινότητες και θέτει τον πολίτη στο επίκεντρο.

Στη διακήρυξη του Φόρουμ (επισυνάπτεται ολόκληρη), περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων, και η δέσμευση για την δημιουργία μιας κοινής ηλεκτρονικής πλατφόρμας βασισμένης στις αρχές των Κοινών (Commons – Creative Commons) που θα προσφέρει έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση για τις κοινωνικές επιχειρήσεις και την κοινωνική οικονομία.

Καθώς επίσης και καινοτόμα εργαλεία για την επικοινωνία των μελών της κοινότητας, το συντονισμό δράσεων δικτύωσης και ενδυνάμωσης σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, καθώς και τη συντονισμένη παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.