ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ανακαίνιση Κατοικίας: Οι λύσεις που προσαρμόζονται στις ανάγκες σας

Ανακαίνιση Κατοικίας: Οι λύσεις που προσαρμόζονται στις ανάγκες σας

«Όποιος δεν έχει παντρέψει κόρη και δεν έχει κτίσει σπίτι, δεν ξέρει τι θα πει πρόβλημα», λέει η λαϊκή παροιμία.

Όμως, το σπίτι, και μετά το χτίσιμο, έχει απαιτήσεις και ανάγκες, όσον αφορά στη συντήρησή του. Ακόμη και αν ο ιδιοκτήτης το προσέχει, κάποια στιγμή θα χρειαστεί μία ανακαίνιση, έναν εκσυγχρονισμό, ώστε να μπορεί να το απολαύσει εκ νέου.

Για την ανακαίνιση απαιτούνται χρήματα και πολλές φορές θα πρέπει να βρεθούν άμεσα, ώστε να ολοκληρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα οι απαραίτητες εργασίες. Εκεί έρχεται η λύση με το ευέλικτο στεγαστικό πρόγραμμα «Alpha Ανακαίνιση Κατοικίας», το οποίο έχει δημιουργήσει η Alpha Bank.

Το συγκεκριμένο στεγαστικό πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους χρειάζονται να καλύψουν τα έξοδα των εργασιών για τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του σπιτιού τους. Καταρχάς, αφορά τόσο κύρια ή δευτερεύουσα κατοικία, όσο και σπίτι που αξιοποιείται μέσω ενοικίασης, μακροπρόθεσμης ή βραχυπρόθεσμης, όπως είναι οι τουριστικές μισθώσεις τύπου Airbnb, που και στην χώρα μας παρουσιάζουν ραγδαία ανάπτυξη. Μάλιστα, ήδη από πέρυσι καταγράφεται αύξηση των εργασιών επισκευών και ανακαίνισης σπιτιών, προκειμένου να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις που έχουν οι τουρίστες. Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του «Alpha Ανακαίνιση Κατοικίας» είναι ότι το ποσό εκταμιεύεται γρήγορα, κάτι που σημαίνει ότι κάποιος μπορεί να ολοκληρώσει τις εργασίες μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Από εκεί και πέρα, το «Alpha Ανακαίνιση Κατοικίας» είναι ένα ιδιαίτερα ευέλικτο πρόγραμμα, που προσαρμόζεται στις ανάγκες του κάθε ιδιώτη ιδιοκτήτη. Τι σημαίνει αυτό; Για παράδειγμα, από τη μία πλευρά υπάρχει η δυνατότητα προεξόφλησης του δανείου, μερικώς ή ολικώς, χωρίς καμία επιβάρυνση, και από την άλλη μπορεί να δοθεί περίοδος χάριτος στην έναρξη της αποπληρωμής έως και 6 μήνες, με καταβολή των αναλογούντων τόκων για το διάστημα που εκτελούνται οι εργασίες και τα έξοδα είναι αυξημένα.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν δύο επιλογές. Η μία αφορά όσους θέλουν να κάνουν εργασίες μικρής έκτασης, με προϋπολογισμό μεταξύ 5.000 και 15.000 χιλιάδων ευρώ. Σε αυτή την περίπτωση δεν απαιτείται εγγραφή προσημείωσης επί του ακινήτου, με αποτέλεσμα να μειώνονται σημαντικά ο χρόνος και τα έξοδα για την εκταμίευση του δανείου.

Σημειώνεται πως το δάνειο χορηγείται σε δύο ισόποσες δόσεις και η διάρκεια αποπληρωμής του κυμαίνεται από 3 έως 8 χρόνια. Η δεύτερη επιλογή αφορά προϋπολογισμούς που φθάνουν έως τα 40.000 ευρώ. Σε αυτή την περίπτωση, το δάνειο χορηγείται με προσημείωση του ακινήτου και η διάρκεια της εξόφλησής του μπορεί να ανέλθει σε έως και 20 έτη.

Τέλος, αξίζει να επισημανθεί ότι, με το συγκεκριμένο στεγαστικό πρόγραμμα, ο δανειολήπτης μπορεί να πάρει και… πόντους, καθώς το «Alpha Ανακαίνιση Κατοικίας» συμμετέχει στο Πρόγραμμα Επιβραβεύσεως Bonus. Για κάθε 1 ευρώ δανείου, ο δανειολήπτης κερδίζει 2 Bonus πόντους, τους οποίους μπορεί να εξαργυρώσει στο δίκτυο συνεργαζόμενων επιχειρήσεων, που περιλαμβάνει πάνω από 4.000 εμπορικά καταστήματα σε ολόκληρη την Ελλάδα. Και φυσικά, οι πόντοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για την αγορά οικιακού εξοπλισμού για την περαιτέρω αναβάθμιση της κατοικίας.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα καταστήματα της Alpha Bank, στο τηλέφωνο 210 326 0000 και στο www.alpha.gr