ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο κραχ στο Χρηματιστήριο – Έπεσε κάτω και από τις 550 μονάδες

Νέο κραχ στο Χρηματιστήριο – Έπεσε κάτω και από τις 550 μονάδες
INTIME NEWS

Κοροναϊός: Η αναβάθμισή του σε πανδημία, η απαγόρευση των πτήσεων από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη και η καταστροφικοί υπολογισμοί για την οικονομία και τις επιχειρήσεις, αποτελούν το βασικό σενάριο για την επιστροφή των αγορών σε ένα νέο πτωτικό κύκλο άγνωστης διάρκειας.

Την ίδια ώρα, κλυδωνισμούς δέχεται και το χρηματιστήριο Αθηνών σήμερα, μετά και τον πρώτο θάνατο λόγω κοροναϊού που σημειώθηκε στην Ελλάδα, με τον γενικό δείκτη να υποχωρεί κάτω από τη ζώνη των 550 μονάδων και τους περισσότερους τίτλους να καταγράφουν διψήφια ποσοστά πτώσης.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 9,14% στις 547,43 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,2 εκατ. τεμάχια. Πτώση 9,96% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.376,76 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 13,81% στις 380,60 μονάδες.

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Πτώση και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Κατακόρυφη πτώση στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν τεσσάρων ετών κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών καθώς οι επενδυτές αναστατώθηκαν από τους δραστικούς περιορισμούς που επέβαλε στα ταξίδια ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε μια προσπάθεια να ανακόψει την εξάπλωση του κορονοϊού.

Η προσοχή όλων είναι στραμμένη στις αποφάσεις που θα λάβει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την ανάσχεση των επιπτώσεων του κορωνοϊού στην οικονομία της ευρωζώνης.

Στις ευρωπαϊκές αγορές σημειώνονται πού μεγάλες απώλειες στο άνοιγμα των συναλλαγών της Πέμπτης. Στη Γερμανία ο δείκτης DAX σημειώνει πτώση 6,71%. Στη Γαλλία ο δείκτης CAC σημειώνει πτώση 6,59%. Στη Βρετανία ο δείκτης FTSE σημειώνει πτώση 6,26%. Στην Ιταλία, το χρηματιστήριο του Μιλάνο υποχωρεί κατά 5,8%. Στην Ελβετία, ο δείκτης βαρόμετρο του χρηματιστήριου SMI σημειώνει πτώση 5,94%.

Παράγοντες του χρηματιστηρίου θεωρούν τη σημερινή συνεδρίαση υψηλής διακύμανσης, καθώς προς το τέλος των συναλλαγών θα γίνουν οι ανακοινώσεις της ΕΚΤ για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός στην Ελλάδα: Ο Μανώλης Αγιομυργιαννάκης είναι ο 66χρονος που πέθανε από τον ιό

Σχετικές ειδήσεις