ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πιτσιλής: Οι ρυθμισμένες οφειλές θα εξοφλούνται μέσω κάρτας στο TAXISnet

Πιτσιλής: Οι ρυθμισμένες οφειλές θα εξοφλούνται μέσω κάρτας στο TAXISnet

Κορονοϊός: Ο διοικητής της ΑΑΔΕ κ. Γιώργος Πιτσιλής αναφέρθηκε στα μέτρα που λαμβάνονταi ;vste  να αποφευχθεί ο συνωστισμός για την αποπληρωμή φορολογικών υποχρεώσεων.

Όπως τόνισε ο κ. Πιτσιλής κατά την καθημερινή ενημέρωση, «προκειμένου να αποφύγουμε τις εικόνες που είδαμε σήμερα σε ορισμένα τραπεζικά καταστήματα σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, εκδόθηκε έγκαιρα απόφαση για παράταση καταβολής των φορολογικών οφειλών των συμπολιτών μας ηλικίας άνω των 70 ετών και αυτών που έχουν αναπηρία από 80% και άνω έως την Παρασκευή 10 Απριλίου».


«Από τις 16 Μαρτίου οι Εφορίες λειτουργούν με email και τηλέφωνα, ώστε να αποφευχθεί η άσκοπη επίσκεψη πολιτών στις εφορίες. Είμαστε σε διαρκή συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών και τις τράπεζες τις συστημικές ώστε να δούμε ποιες δράσεις μπορούμε να αναπτύξουμε για να υποστηρίξουμε τη μείωση της επισκεψιμότητας των ηλικιωμένων συμπολιτών μας στα υποκαταστήματα των τραπεζών» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε

«Από την πλευρά μας προχωράμε διαρκώς στην περαιτέρω απλούστευση των διαδικασιών και στη χρήση τεχνολογίας. Ήδη από χθες είναι διαθέσιμη η ηλεκτρονική ενημέρωση σχετικά με τις επιστροφές και τις απαιτήσεις των πολιτών από το κράτος. Η ενημέρωση αυτή σε συνδυασμό με τη δυνατότητα δήλωσης τραπεζικού λογαριασμού IBAN στην προσωποποιημένη πληροφόρηση του taxinet απλοποιεί πάρα πολύ τη σχετική διαδικασία. Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου δίνουμε τη δυνατότητα για πληρωμή με κάρτα των ρυθμισμένων οφειλών μέσα από τοTAXISnet, δυνατότητα που λειτουργεί και για τις υπόλοιπες οφειλές που δεν είναι ρυθμισμένες. Από την Κυριακή το βράδυ προβάλλεται κοινωνικό μήνυμα. Κάνουμε έκκληση κι εμείς, μένουμε σπίτι αλλάζουμε συνήθειες. Με τη βοήθεια των νεότερων μελών της οικογένειας μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε την τεχνολογία για την προστασία μας. Μένουμε ασφαλείς μένουμε υγιείς.»

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Πιο αυστηρή απαγόρευση κυκλοφορίας με επιβολή ωραρίου εξόδων εξετάζει η κυβέρνηση

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων