ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κοινωνικός τουρισμός 2020: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Κοινωνικός τουρισμός 2020: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις
Pixabay

Κοινωνικός Τουρισμός 2020: Μέσα στο επόμενο 10ήμερο θα ανοίξει η πλατφόρμα για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του 2020 που αφορά 300.000 δικαιούχους, όπως προανήγγειλε ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης.

O διοικητής του ΟΑΕΔ μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Πέμπτης (11/06) είπε ότι «μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα ανοίξει η πλατφόρμα, όλη η αίτηση είναι ηλεκτρονική, δεν χρειάζεται να πάνε οι ενδιαφερόμενοι σε κάποια υπηρεσία, δεν χρειάζεται αυτοπρόσωπη παρουσία πουθενά, όλα γίνονται ηλεκτρονικά».

Eν συνεχεία αναφέρθηκε στον τρόπο που θα πληρωθούν οι δικαιούχοι του προγράμματος λέγοντας ότι: «Κανείς δεν παίρνει χρήματα στο χέρι. Παίρνουν έναν μοναδικό ηλεκτρονικό αριθμό δηλαδή ουσιαστικά μια ηλεκτρονική επιταγή την οποία όταν πάνε στο ξενοδοχείο λένε στον ξενοδόχο τον αριθμό αυτόν και ανάλογα με τα βράδια των διανυκτερεύσεων χρησιμοποιείται η επιταγή».

Ποιοι οι δικαιούχοι

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στους δικαιούχους και στα εισοδηματικά κριτήρια του προγράμματος λέγοντας πως «δικαιούχοι είναι όσοι εργαζόμενοι έχουν τουλάχιστον 50 ημέρες ασφάλισης στο ΕΦΚΑ με εισφορές υπέρ του Οργανισμού Αγροτικής Εστίας ή έχουν 50 ημέρες παροχή μητρότητας ή έχουν 50 ημέρες επιδότηση ανεργίας, είτε έχουν ένα συνδυασμό των παραπάνω για 50 ημέρες το προηγούμενο έτος ή είναι γραμμένοι στο μητρώο ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ. Δηλαδή ουσιαστικά είναι για εργαζόμενους και ανέργους που έχουν 50 ημέρες είτε ασφάλισης είτε ανεργίας επιδοτούμενης μέσα στο προηγούμενο έτος».

«Δεν υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια, όλοι μπορούν να κάνουν αίτηση αλλά η μοριοδότηση σταματάει στις 30.000 ευρώ, δηλαδή μέχρι 12.000 ευρώ υπάρχει μεγαλύτερη μοριοδότηση, μέχρι 20.000 ευρώ η δεύτερη μεγαλύτερη μοριοδότηση και μέχρι 30.000 ευρώ η τρίτη μεγαλύτερη μοριοδότηση για οικονομικό εισόδημα. Δηλαδή ουσιαστικά όλοι μπορούν να κάνουν αίτηση αλλά η μοριοδότηση σταματάει στις 30.000 ευρώ», πρόσθεσε και τόνισε πως «υπάρχουν μόρια για τα παιδιά και για το πόσες μέρες έχεις ασφάλιση».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με βιτριόλι: Αυτό το μήνυμα στο Facebook έστειλε η 35χρονη στην Ιωάννα