ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: «Στο σπίτι τους με επιδοτούμενο ενοίκιο όσοι δεν μπορούν να πληρώνουν τα χρέη τους»

Σταϊκούρας: «Στο σπίτι τους με επιδοτούμενο ενοίκιο όσοι δεν μπορούν να πληρώνουν τα χρέη τους»
INTIME NEWS

Στο πρόγραμμα «Γέφυρα» αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, τονίζοντας πως οι πολίτες που δεν είναι σε θέση να αποπληρώσουν τα χρέη τους, θα έχουν την δυνατότητα να παραμείνουν στο σπίτι τους για διάστημα ως και 12 χρόνια, πληρώνοντας ενοίκιο το οποίο θα επιδοτείται από το κράτος.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τρίτης (1/9), ο υπουργός έκανε λόγο και για παρεμβάσεις με έντονο κοινωνικό πρόσωπο αλλά και για δεύτερη ευκαιρία, που θα έχει ο πολίτης για τη ρύθμιση των οφειλών του.

Πιο αναλυτικά, για τους πλειστηριασμούς τόνισε ότι γίνονταν, γίνονται και θα γίνονται. «Εμείς όμως προσπαθούμε να βοηθήσουμε τους πολίτες για να μην γίνονται πλειστηριασμοί», είπε ο υπουργός, τονίζοντας ότι όταν κάποιος δεν μπορεί να πληρώσει, παρά τη ρύθμιση των χρεών του, το ακίνητο θα μεταβιβάζεται για 12 χρόνια στο νέο φορέα και σε αυτό θα διαμένει ο ιδιοκτήτης, πληρώνοντας ενοίκιο που θα επιδοτείται.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών εξήγησε δε ότι με τη δημιουργία του ιδιωτικού αυτού φορέα, όταν ο ιδιοκτήτης φθάνει στην πτώχευση, θα μπορεί αντί να χάσει το σπίτι, να πληρώνει ενοίκιο που θα επιδοτείται, και μέσα στη 12ετία να μπορεί να το πάρει πίσω.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Έτσι, σύμφωνα με τον Χρήστο Σταϊκούρα, με το πρόγραμμα «Γέφυρα» διασφαλίζεται ότι τα ευάλωτα νοικοκυριά δεν θα έχουν πρόβλημα με τους πλειστηριασμούς. «Βοηθάμε τον πολίτη και προληπτικά και κατασταλτικά» σημείωσε.

Τέλος, αναφορικά με τα νοικοκυριά που θα μπορούν να πληρώσουν τμήμα των χρεών τους, διευκρίνισε πως θα παγώνουν κατασχέσεις και πλειστηριασμοί, θα ρυθμίζεται ευνοϊκά η οφειλή και το δημόσιο θα επιδοτεί τις νέες δόσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Σήμερα «κληρώνει» για το άνοιγμα των σχολείων - Πρώτο κουδούνι 7 ή 14 Σεπτεμβρίου;