ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βρούτσης στον Alpha 98,9: Στο τέλος του 2021 θα έχουμε τελειώσει με τις 160.000 εκκρεμείς συντάξεις

Βρούτσης στον Alpha 98,9: Στο τέλος του 2021 θα έχουμε τελειώσει με τις 160.000 εκκρεμείς συντάξεις
Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης
INTIME

Ο Γιάννης Βρούτσης δεσμεύτηκε ότι το 85% των συντάξεων θα εκδίδεται σε λίγα δευτερόλεπτα.

Μιλώντας στον Alpha 98,9 και τους Κώστα Τσιτούνα και Βίκυ Καρατζαφέρη για τα χρήματα που θα δοθούν στους 3,5 εκατομμύρια δικαιούχους που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας ο υπουργός Εργασίας είπε ότι συνολικά θα είναι 2,5 δισ. ευρώ.

Παράλληλα διεμήνυσε ότι «όσο και αν κρατήσει η κρίση εμείς θα στηρίξουμε επιχειρήσεις και εργαζόμενους, διαβεβαιώνω ότι δεν θα μείνει κανένας ακάλυπτος».

Επανέλαβε για τις συντάξεις χηρείας «τις αυξήσαμε από το 50% στο 70%» προσθέτοντας ότι η δεύτερη προσπάθεια που θα γίνει θα είναι να λαμβάνονται αυτόματα.

Όσον αφορά τις παλαιές συντάξεις ο κ. Βρούτσης διευκρίνισε ότι εκκρεμούν 160.000 κύριες συντάξεις που, όπως είπε, «θα τις αντιμετωπίσουμε και σας το λέω με τη σιγουριά του 99% επειδή κάποιοι υπάλληλοι δεν εργάζονται λόγω κορονοϊού».

Δίνοντας, μάλιστα, ένα χρονοδιάγραμμα είπε ότι «θα έχουμε τελειώσει στο τέλος του 2021», ενώ δεσμεύτηκε ότι το 85% των συντάξεων θα εκδίδεται σε λίγα δευτερόλεπτα.
Χαρακτήρισε άθλο την προσπάθεια που έγινε στο θέμα αυτό, καθώς όπως είπε πρόκειται για «μια παθογένεια 50 ετών».

Σημείωσε, δε, ότι το 2020 απονεμήθηκαν 34.500 συντάξεις περισσότερες από ό,τι το 2019. Ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι το πρόβλημα δεν είναι αν πρέπει να γίνουν ή όχι προσλήψεις προσωπικού στον ΕΦΚΑ. «Ακόμη κι αν κάναμε 200 ή 300 προσλήψεις, το πρόβλημα θα ήταν το ίδιο αφού απαιτείται πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα για να εκπαιδευτεί κάποιος στην διαδικασία απονομής μιας σύνταξης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός- Χατζάκης: Πιθανές εστίες διασποράς τα ρεβεγιόν των 9 ατόμων - «Παίζουμε με την τύχη»