ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε εξέλιξη η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για την Ισπανία

Σε εξέλιξη η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για την Ισπανία

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή η τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης με θέμα την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού τομέα της Ισπανίας

Πρόταση για οικονομική βοήθεια στην Ισπανία έως €100 δισ. συζητάται από τους υπουργούς σύμφωνα με αξιωματούχο, αν και η ίδια η Ισπανία μέχρι πρόσφατα αντιδρούσε τα σενάρια εξωτερικής παρέμβασης και οικονομικής βοήθειας.

Η ευρωζώνη έδωσε τελικά το πράσινο φως για "τηλεδιάσκεψη του Eurogroup ώστε να εγκριθεί η έκδοση ανακοινωθέντος που θα υπογραμμίζει την πρόθεση της Ισπανίας να ζητήσει βοήθεια και την δέσμευση του Eurogroup να την αποδεχτεί", τόνισε μια από τις πηγές στα διεθνή μέσα.

Το πιο πιθανό πάντως είναι ότι δεν θα υπάρξει τελική απόφαση σήμερα, αναφέρουν οι πληροφορίες.

"Εάν η Ισπανία αισθάνεται ότι την έχουν ξεπεράσει οι ανάγκες χρηματοδότησής της, πρέπει να χρησιμοποιήσει τα μέσα που δημιουργήθηκαν για αυτό", αναφέρει ο Γενς Βάιντμαν σε συνέντευξή του στη γερμανική κυριακάτικη εφημερίδα Welt am Sonntag.

Στην Ελλάδα σημειώνεται από τα δημοσιεύματα, το πρόβλημα είναι ότι μία χρεοκοπημένη κυβέρνηση παρασύρει τις τράπεζες. Στην Ισπανία αντιθέτως, το πρόβλημα είναι ότι οι πλέον χρεοκοπημένες τράπεζες οδηγούν σε κατάρρευση την κυβέρνηση.