ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θερινές εκπτώσεις 2023: Πότε ξεκινούν - Ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή 16 Ιουλίου

Θερινές εκπτώσεις 2023: Πότε ξεκινούν - Ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή 16 Ιουλίου

Τη Δευτέρα 10 Ιουλίου ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις του 2023 για τα καταστήματα και – όπως κάθε χρονιά – θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος Αυγούστου. 

Την περίοδο καλοκαιρινών εκπτώσεων περιμένουν καταστηματάρχες και καταναλωτές, οι πρώτοι προκειμένου να πάρουν μία «ανάσα» και οι δεύτεροι προκειμένου να κάνουν τις καλοκαιρινές αγορές τους.

Στο πλαίσιο, μάλιστα, των θερινών εκπτώσεων τα καταστήματα την Κυριακή, 16 Ιουλίου 2023, θα είναι ανοιχτά.

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) διευκρινίζει σε ανακοίνωση της ότι κατά την περίοδο των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Βέβαια, σε περίπτωση που θα υπάρχει μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται.

Να σημειωθεί, δε, ότι σε περίπτωση που σε ένα κατάστημα υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, τότε είναι υποχρεωτικό να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»), ενώ, σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται πως οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Στην αλήθεια, ωστόσο, θα πρέπει να ανταποκρίνεται ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή. Τούτο θα πρέπει να αποδεικνύεται σε στιγμές ελέγχου.

Τη Δευτέρα 10 Ιουλίου ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις του 2023 για τα καταστήματα και – όπως κάθε χρονιά – θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος Αυγούστου. Συγκεκριμένα, η τελευταία μέρα των εκπτώσεων θα είναι η Πέμπτη 31η Αυγούστου.

Σχετικές ειδήσεις