ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχεται η αδειοδότηση του έργου χρυσού στο Πέραμα

Έρχεται η αδειοδότηση του έργου χρυσού στο Πέραμα

Σήμερα ή αύριο αναμένεται να εγκριθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του δεύτερου έργου εξόρυξης, επεξεργασίας και παραγωγής χρυσού της Eldorado Gold στη Βόρεια Ελλάδα.

Πρόκειται για το project προϋπολογισμού της τάξης των 150-170 εκατ. ευρώ, στο Πέραμα Έβρου για την επιτάχυνση της αδειοδότησης του οποίου έχει, πρόσφατα, δεσμευθεί ο πρωθυπουργός. σύμφωνα με πληροφορίες του capital.gr.

Την έκδοση των αδειών περιβαλλοντικών όρων για το μεταλλείο στο Πέραμα, θα διαδεχτεί η υποβολή στις αρμόδιες υπηρεσίες τελικής τεχνικής έκθεσης, της οποίας η έγκριση -συνήθως πραγματοποιείται πολύ γρήγορα- θα οδηγήσει στην έκδοση των αδειών εξόρυξης και κατ’ επέκταση στην έναρξη του σταδίου της κατασκευής.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Γεωμεταλλευτικών Ερευνών, το υπέδαφος στο Πέραμα «κρύβει» κοιτάσματα χρυσού αξίας 2 δισ. ευρώ, ενώ η αξία του αργύρου που έχει ανακαλυφθεί ειναι της τάξης των 800 εκατ. ευρώ.

Κατά τη λειτουργία του χρυσωρυχείου θα δημιουργηθούν 200 μόνιμες θέσεις εργασίας, περίπου 800 έμμεσες θέσεις απασχόλησης, ενώ κατά τη διάρκεια κατασκευής του θα απασχοληθούν 300 άτομα