ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι σημαίνει η ψήφος εμπιστοσύνης της Philip Morris

Τι σημαίνει η ψήφος εμπιστοσύνης της Philip Morris

Πώς το Αγρίνιο μετατρέπεται σε διεθνές κέντρο καπνού

Ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία χαρακτήρισε ο Αντώνης Σαμαράς, την εξαγγελία από την πολυεθνική βιομηχανία καπνού Philip Morris να καταστήσει το Αγρίνιο, το βασικό της κέντρο διακίνησης καπνού ανατολικού τύπου.

Την είδηση μετέφερε στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ελληνικής θυγατρικής του ομίλου, κ. Νίκος Θεοφιλόπουλος σε συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με τα σχέδια της εταιρίας, οι παλιές αποθήκες του Παπαστράτου σε μία έκταση 120 στρεμμάτων στο Αγρίνιο θα αναγεννηθούν και θα μετατραπούν στο βασικό κέντρο logistics για όλη την Ευρώπη. Όπως προγραμματίζεται, περισσότεροι από 15.000 τόνοι καπνά θα διακινούνται μέσω του λιμανιού του Πειραιά ή των οδικών αξόνων προς την Ιταλία, κάτι που μεταφράζεται σε 2.500 κοντέινερς.

Η εταιρία τα τελευταία χρόνια πραγματοποιεί επενδύσεις ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ στα τέλη του 2012 ανακοίνωσε πως θα απορροφά το 50% της ελληνικής παραγωγής καπνού για τα επόμενα τρία έτη.

Σημαντικά όμως θα είναι και τα οφέλη και για την πόλη, καθώς αναμένεται να δημιουργηθούν αρκετές νέες θέσεις εργασίας στον τομέα των μεταφορών και των logistics αλλά και σε επαγγέλματα συνεργαζόμενων κλάδων.

Οι αποθήκες Παπαστράτος αποτελούν σημείο αναφοράς για την πόλη του Αγρινίου, καθώς πέρα από το αρχιτεκτονικό τους ενδιαφέρον, για πολλά χρόνια εκεί χτυπούσε η καρδιά της πόλης, καθώς στα 55.000 τ.μ. εργάζονταν έως και 700 εργαζόμενοι.

Η επένδυση της Philip Morris έγινε δεκτή με ικανοποίηση από τον πρωθυπουργό, ο οποίος τόνισε κατά τη συνάντηση του με τον κ. Θεοφιλόπουλο πως η κυβέρνηση υποδέχεται «μία μεγάλη, ουσιαστική, συμβολική επένδυση για τη χώρας μας, η οποία βοηθάει και στην εμπέδωση της ψυχολογίας, ότι τα πάντα αλλάζουν στη χώρα».

Διαβάστε επίσης:

Σαμαράς: Ψήφος εμπιστοσύνης οι επενδύσεις στην χώρα μας

Συνάντηση Σαμαρά με τον Θεοφιλόπουλο της «Philip Morris»

Σαμαράς σε ομογενείς: Ελάτε να επενδύσετε στην Ελλάδα

Ενθάρρυνση των επενδύσεων το στοίχημα του Χ. Αθανασίου